Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 съвета за добро здраве, тонус и щастлив живот!

Понятието „ щастлив живот “ за различните хора има различно значение, но при всички тях важно условие за него е здравето!

Щастлив живот
Щастлив живот

Ограничете кафето и възбуждащите средства

Кафето благоприятства натрупването на умора с времето и създава бърза зависимост. То ви дава измамното усещане, че сте тонизирани, че сте стимулирани. Но внимание, после много бързо ще се скапете, защото това усещане за сила и енергия е временно и краткотрайно. Добре е да ограничите броя на кафетата, които изпивате през деня до 2 и да избягвате да пиете кафе след 16 часа. А ако си мислите, че не можете да имате щастлив живот без това, заменете късното следобедно кафе с безкофеиново или разтворимо кафе от цикория.

Правете редовно секс

Хората, които редовно правят секс, са по-спокойни, по-рядко изпадат в депресия, физически се чувстват по-добре и емоционално са по-удовлетворени. Сексът помага и за добрия сън, тъй като намалява нервното напрежение. Той стимулира отделянето на серотонин в мозъка. А както знаем, серотонинът е хормонът на щастието. И ли с други думи: сексът е много ефикасен антидепресант.

Следете теглото си

Не става въпрос да се подлагате на драконови диети, а да следите редовно теглото си, за да го поддържате в норма и съответно да бъде във форма. Всеки излишен килограм тежи на артериите и ставите ви, затруднява кръвообращението и влошава самочувствието и настроението ви. Затова – реагирайте! Тичайте или поне се разхождайте всеки ден на чист въздух, за да изразходите калориите, които сте изяли.

Топлият шоколад подобрява паметта!

Ако пиете топъл шоколад, ще помогнете на когнитивните си функции. Американски учени събрали 90 души с леки смущения в паметта.

Всеки ден в продължение на осем седмици участниците пили топъл шоколад с повече или по-малко какао в него. Накрая, когато били подложени на тестове, които да проверят вербалната им памет и способността им да решават логически задачи и изобщо да разсъждават, се оказало, че хората, пили повече какао, показали по-добри резултати. Изглежда, че флавоноидите, които се съдържат в какаото, подобряват когнитивните ни способности.

Казвайте „НЕ!“

Всички специалисти по управление на времето го повтарят – да умеем да казваме „НЕ!” е много важно качество, с което, уви, малцина от нас могат да се похвалят, а то е необходимо, за да не се претоварваме излишно със задачи. Вкъщи, както и в работата, задълженията ни са много, а натискът, който другите оказват върху нас, често е огромен. Как да имаме щастлив живот? Трябва да реагираме, за да не допуснем напрежението да ни смаже. Щом почувстваме, че нещо ни идва в повече, категорично трябва да побързаме да кажем „НЕ!”

Пробвайте семената от чия

В семената на този вид салвия се съдържат аминокиселини, които предхождат образуването на серотонин – хормонът, отговорен за щастлив живот. Богати са и на фибри, калций, омега 3 и 6. Това ги прави много полезни за баланса на нервната система. Консумирайте по една щипка дневно, но не надвишавайте 15 г. Можете да ги смесите с киселото мляко или да поръсите с тях салатата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *