ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се лекува дисковата херния в днешни дни?

Съчетаването на съвременни и алтернативни методи е новото в лечението на дисковата херния. Така твърди в кратко интервю за в. „Доктор“ д-р Людмил Димитров – дипломиран лекар, специализирал лазерна терапия, мануална терапия, китайска традиционна медицина, ирисова диагностика, хомеопатия в България и САЩ, член на Международната асоциация по алтернативна медицина.

Д-р Димитров, какви нови и алтернативни методи прилагате при лечението на дискова херния?

Новото в лечението на дисковата херния е съчетаването на съвременни и алтернативни методи, които прилагаме с добър успех в нашата клиника. Това най-често са озонова терапия, лазерна терапия, съчетано с акупунктура, хомеопатия, масажи и др.

д-р Людмил Димитров
Д-р Людмил Димитров за лечението на дисковата херния

Кога непременно се стига до операция при това състояние или тя винаги може да се избегне?

Има строги индикации, които налагат оперативна намеса. Това са смущения в уринирането; прогресираща пapeза и парализа; мускулна атрофия и др.

Д-р Димитров, да припомним накратко как всъщност се проявява дисковата херния? Много хора вероятно объркват симптомите и това ги плаши.

Първоначално пациентите се оплакват от болки и скованост в кръста след физическо натоварване. На по-късен етап болките стават постоянни с ирадиация (преместване) по крайниците. Съответно при лумбална дискова херния болките се мастит и по долните крайници, a при шиина дискова херния – по ръцете. Болните получават изтръпване и мравучкане пак по крайниците.

Моля ви накратко да обясните достатъчно ефективно ли е лечението с лазер и предотвратява ли тежката операция? Какви са неговите предимства?

Лечението с лазер се извършва по различен начин според типа лазерни апарати. В някои случаи се прилагат т.нар. оперативни лазери, при която процедура дисковата херния буквално се изгаря. Това са т.нар. безкръвни операции. В други случаи се използват т.нар. меки лазери, които допълват озонотерапията. С тях се цели свиване и прибиране на дисковата херния.

Предимствата на лазерната терапия са очевидни и безспорни: тя е напълно безвреден неинвазивен метод на лечение. Приложена навреме, съчетана с озонотерапия, тя предполага избягване на оперативната намеса.

Като споменавате озонотерапията като съчетание с лазерна терапия, е любопитно да знаем при какви други заболявания е удачно нейното приложение?

Мога да кажа само, че озоновата терапия е сравнително нов метод за лечение в България.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *