Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РОЛЕТРА / ROLETRA

Съдържа лоратадин, лактоза монохидрат, царевично нишесте, вода, магнезиев стеарат

Предназначение

ролетра
При сезонни и целогодишни алергии – ролетра

Този лекарствен продукт се препоръчва при алергии и сенна хрема. РОЛЕТРА има способността да блокира хистамините в организма и по този начин да облекчава симптоматиката, характерна за тези състояния. Касае се за сезонни или целогодишни прояви като зачервяване, сърбеж и кожни обриви, хрема, кихане, зачервяване и сълзене на очите, парене. Ефективен при копривна треска.

Как се приема

Продуктът се препоръчва от лекар, който определя дневната доза и продължителността на приема. Медикаментът се приема веднъж дневно, таблетките се поглъщат цели – с вода.

Ако няма специални условия на приема, възрастни и деца над 12 години вземат таблетките РОЛЕТРА в доза от 10 мг или една таблетка дневно. Деца на 2 до 12 години могат да приемат същата дневна доза, ако теглото им е над 30 кг.

Потребители с тежки чернодробни и бъбречни заболявания приемат тази доза през ден; пациенти деца със същите заболявания или с тегло равно или по-ниско от 30 кг могат да приемат половин таблетка от 10 мг през ден.

Възможни нежелани ефекти

Не е изключено РОЛЕТРА да причини тежки алергични реакции със затруднено дишане, отоци на лицето и гърлото, отоци на крайниците, проблеми с преглъщането и говора, кожни обриви с мехури и разраняване. При подобни реакции е необходима незабавна медицинска помощ заради опасност от животозастрашаващи реакции на организма.

Възможни са също стягане и болки в гърдите, ускоряване на пулса, прилошаване и припадъци, гърчове и конвулсии. В някои случаи въздействието е върху черния дроб и е последвано от пожълтяване на кожата и склерите, коремни болки, отпадналост.

Има информация за промяна в апетита и качеството на съня, пресъхване на устата и главоболие. Допустими са проблеми със зрението и слуха, болки в стави и мускули, тремор, сърдечни смущения и отклонения в кръвното налягане, гадене и повръщане, запек или диария, стомашен дискомфорт.

Проявяват се и отклонения в отделителната система, състоянието на кожата, дихателните органи; често явление стават малките кръвоизливи от носа, променено и усилено кървене при месечен цикъл и пр.

В редки случаи се наблюдават косопад и подуване на дланите и стъпалата. При лабораторен анализ се установяват различни отклонения от нормалните кръвни показатели.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РОЛЕТРА не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за деца под двегодишна възраст.

Не се прилага при бременни и кърмачки.

Потребители със заболявания на бъбреците и черния дроб могат да приемат медикамента само по лекарска препоръка и под контрол.

РОЛЕТРА може да причини сънливост, затова при лечение с продукта шофирането трябва да се избягва.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием с други лекарства, включително отпусканите без рецепта, трябва на всяка цена да бъде обсъден с лекуващия. Няма изрично обявени опасни комбинации, но съвместяването задължително се преценява откъм потенциален риск за здравето.

__

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 10 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *