Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се хранят хората по света, за да са слаби?

Толкова много добри и разнообразни диети съществуват, които можете да превърнете в свои, в зависимост от вашите предпочитания в момента, за да сте слаби.

Диетата, която нашумя в Англия

Звездите Хю Грант, Ел Макферсън, Елиза Седнауи и много други се кълнат единствено в програмата Дуиган, по името на известния фитнес треньор на звездите и автор на книгата, излязла във Великобритания „Диета за прочистване и отслабване“ James Duigan.

James Duigan

Принципът: да се консумират естествени храни, прости и лесно усвоими.

Например: по-добре е да се яде ориз, отколкото оризови кюфтета. Избягват се житените храни, кравето мляко и захарта. За сметка на това, удоволствията, които доставят добрите мазнини, са поставени на преден план. Като авокадото, биомаслото, кокосовото мляко, ядките от макадамия, бадемите…

Спорт: Трябва да се движите или спортувате три пъти седмично, но без да се пресилвате (12 минути упражнения са достатъчни на един сеанс). Опитайте също техники, които помагат да се справите със стреса. Така няма да ви пригладнява по-стоянно и да гризкате разни вредни неща.

Яжте (точно) на ръба на засищането!

Това правило идва от остров Окинава и се състои в това да приключвате храненето си малко преди да се заситите напълно. Така ще избегнете преяждането и разширяването на стомаха, а и храносмилането ви ще бъде по-ефикасно. Научете се да улавяте момента, когато удоволствието от храненето започва да намалява, и си кажете „стоп“ точно тогава!

Критска диета

Тученица
Тученица

В основата си този хранителен режим е преди всичко здравословен, такава е първата му цел, но освен всичко, той води и до това да сте слаби. Просто така – между другото. Защо? При него се консумират здравословни храни, непреработени, както и билки и салати, богати на полезни елементи, които засилват процеса на пречистване на организма. Вредните и излишни вещества (токсини, задържаната в клетките вода, мазнини) се изхвърлят от организма малко по малко. За да се възползвате по-добре от критския режим, заложете на билката тученица (пречиства от токсините и има доказан диуретичен ефект), както и на глухарчето (пречиства черния дроб и бъбреците). Консумирайте повече босилек и розмарин, две подправки, които детоксикират чревния тракт. Морският копър пък е растение със силен антицелулитен ефект, което, ако по-често добавяте в салатите, и по-точно в зехтина или в салатните сосове, ще ви помогне за разграждане на целулитните депа.

Солено на закуска

В азиатските страни имат навика да започват деня с купа супа – бульон, силно ароматизиран със звездовиден анасон, канела, джинджифил, лук, с оризови нудли, соя и фини парченца месо. Друг вариант, по-лесен и по-подходящ за нашия европейски вкус, е следният: зеленчукови пролетни рулца заедно с чаша жасминов чай. Ако обаче сутрин не ви се закусва, не се насилвайте, по-добре изчакайте да огладнеете и хапнете например към 10,30 ч. Кой е казал, че закуската трябва да е в 8 ч.?

Прочистващата терапия на аюрведа

Правилото тук е да се прави 4-дневна диета при всяка смяна на сезона. 6-те ключа за успех са:

Започнете с 1-2 дни монодиета: домашно приготвени зеленчукови бульони + някаква бобова храна. По желание: лимонов сок и чай. Опитайте се да пиете от 3 до 5 л течности на ден. Приоритет на сезонните зеленчуци! Минете после на веганска храна. Не яжте месо, риба, яйца, млечни продукти, а заложете на зеленчуците и бобовите храни, богати на фибри. Избягвайте плодовете (освен лимона).

Засилете елиминирането на токсини. Това ще стане с отвара от сминдух, куркума и пресен джинджифил. Пийте по 3 чаши на ден.

Ходете на хамам или сауна, за да елиминирате още повече токсините и да сте слаби.

Оставете тялото да диша. Носете широки дрехи – не затрудняват кожата да диша и не пречат на движенията. Живейте според ритъма на организма си. Спете, когато ви се спи, прозявайте се, когато ви се прозява, кихайте, ако имате такава нужда.

Лека вечеря в по-ранен час

Китайците обикновено вечерят скромно – малка купичка ориз, сотирани зеленчуци и малка купа бульон и затова са слаби. Вечер храносмилането е по-бавно и затова не бива да се претоварва стомахът. Според принципите на Тао (китайска доктрина), желателно е да се заспива преди 23 часа и да се вечеря поне три-четири часа преди лягане. Това е времето, което е необходимо, за да преминат храните от стомаха в тънкото черво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *