ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте една от причините за появата на мозъчни тумори!

Наднорменото тегло предразполага към поява на мозъчни тумори. Това се казва в ново изследване, публикувано в списание „Неврология“.

В повечето случаи злокачествените тумори на мозъка възникват по неразбираеми причини. А с тях е трудно да се справят медиците, защото те се разполагат редом до жизнено важни зони от мозъка и растат много бързо.

Преди време от Американската академия по неврология твърдяха, че водещ рисков фактор за мозъчен тумор е йонизиращата радиация, а относно другите рискови фактори посочват редки генетични нарушения. Но и досега причините и факторите за развитие на повече от 120 типа мозъчни тумори си остават загадка. Д-р Гундула Беренс от Регенбургския университет в Германия може би е открила причината за възникване на един от най-разпространените типове рак – менингиомът.

мозъчни тумори
В повечето случаи злокачествените тумори на мозъка възникват по неразбираеми причини

30 на сто от мозъчните тумори се падат именно на него. Той се развива от паяжинната обвивка, която обвива и защитава главния и гръбначния мозък. В 85 на сто от случаите менингиомите са доброкачествени и растат много бавно, но когато започнат да пречат на нормалната работа на мозъка (зависи от разположението), това вече е опасно. В немалък процент те са злокачествени, растат бързо и метастазират в други органи. Затлъстяването повишава риска от менингиом с 54%.

Д-р Беренс и нейните колеги провели мета анализ от 18 изследвания, обръщайки внимание на теглото на участниците и тяхната физическа активност. Беренс открила, че хората с наднормено тегло рискуват с 21% повече да пипнат менингиом, а тези със затлъстяване страдат с 54% по-често от това коварно заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *