ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето тези храни ще ви избавят от досадната хрема

Всеки човек е боледувал от хрема. Тази изключително заразна вирусна инфекция засяга горните пътища на дихателната система, включвайки носа и гърлото.

При хрема яжте портокали
При хрема яжте портокали

Симптомите на хрема са болезнено гърло, течащ нос, възпалени синуси, кашлица, умерено висока температура и главоболие. Тялото отслабва, което води до понижена работоспособност, отсъствие от работа или от училище на децата и други проблеми. Повечето хора се възстановяват напълно за десетина дни. Ето и няколко достъпни средства, с които да се преборите по-лесно с неприятната хрема.

Портокали

Пълни с витамин С, те могат да ни отърват от различни типове вируси, включително и този на хрема. Витамин С в действителност е мощен антиоксидант, който стимулира имунната система, като засилва производството на бели кръвни телца, които се борят с инфекциите. Пийте по две чаши плодов сок на ден, за да се предпазите и преборите инфекциите, както и да укрепите имунната си система.

Гъби

Те увеличават производството на цитокини, като ни помагат така да се преборим с вирусните инфекции. Съдържат също полизахариди, които поддържат имунната ни система. Известни с мощните си антивирусни и антибактериални свойства, гъбите съдържат много важни хранителни вещества.

Сладки картофи

При хрема яжте сладки картофи, богати на бета каротин
При хрема яжте сладки картофи, богати на бета каротин

Богати на бета каротин, сладките картофи също играят ключова роля в предпазването от хрема. При консумиране на картофите бета каротинът, който се съдържа в тях, се превръща във витамин А, необходим за поддържането на имунната система. Яжте редовно половин или един варен или печен картоф, за да функционира по-добре имунната ви система.

Семки от тиква

Тиквените  семки съдържат цинк, ключов минерал в борбата с досадната хрема. Той стимулира имунната система и има антимикробен ефект. Храните, богати на цинк, намаляват продължителността на инфекцията. Можете да ядете печени тиквени семки на закуска или да поръсите с тях салатите, супите, киселото си мляко и други ястия.

Червени чушки

Червената чушка съдържа полезни хранителни вещества и антиоксиданти, има антивъзпалителни свойства, които правят от нея ключова храна за здраво тяло и силна имунна система. Те са богати на витамин С, който предпазва от хрема. Червените чушки могат да бъдат консумирани сурови, печени на фурна или на скара, а също и приготвени на пара. Една чаена чаша нарязани сурови чушки е достатъчна на ден, за да ви достави нужната доза витамин С.

Зелен или друг билков чай

Той е богат на антиоксиданти с антивирусни и антибактериални свойства, които помагат да се победи неприятната хрема. Една група антиоксиданти и по-специално – катехините, възпрепятстват активността на вируса на хремата, както и този на грипа. Зеленият чай стимулира имунитета като цяло и активира метаболизма. Пийте по две-три чаши зелен или друг билков чай на ден, за да се предпазите или да победите хремата. Вдишването на парата му пък облекчава запушения нос.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *