ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СОЛВОЛАН / SOLVOLAN

Съдържа амброксол, сорбитол, натриев бензоат, глицерол, натриев цикламат, лимонена киселина, аромат, вода

Предназначение

 

солволан
Солволан втечнява жилавите секрети в бронхите и съдейства за изхвърлянето им

СОЛВОЛАН е сироп за кашлица, подпомагащ отхрачването. Приема се в случаите, когато в дихателната система се развива възпалителен процес и са налице гъсти, жилави секрети, които не могат да се изхвърлят. Прилагането на продукта втечнява секретите и улеснява тяхното отделяне и облекчаване на дишането. Подходящ е при остри и при хронични болестни състояния на бронхите.

Как се приема

Сиропът СОЛВОЛАН се приема в дози, съобразени с възрастта. Дневната доза за възрастни и деца над 12 години е три пъти по една мерителна лъжичка, равна на 5 мл. Децата на 5-12 години приемат 2-3 пъти по лъжичка, тези на 2-5 години – 3хполовин лъжичка, на 1-2 години – 2х половин лъжичка дневно. За лечението на деца под двегодишна възраст с този сироп е необходима лекарска препоръка.

Сиропът се приема след хранене. Нормалният срок на приложенито му е е пет дни. Ако симптоматиката не се подобрява в рамките му, продължаването на приема може да стане само по лекарска препоръка. Направете консултация, ако отхрачените секрети са оцветени, кашлицата е дълбока и интензивна, наблюдават се хрипове и болка в гръдния кош, главоболие и температура, умора, гласът е пресипнал и се усещат болки в крайниците. Вероятно при подобни оплаквания е необходимо по-различно лечение.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от лечението със СОЛВОЛАН засягат основно храносмилателната система. Има информация за случаи с гадене и повръщане, диария, запек. Възможни са също главоболие, интензивно отделяне на секрети от носа или слюнка. Сред нежеланите симптоми са сухотата на лигавиците в носа и устата. При някои пациенти се получава затруднено уриниране.

В редки случаи могат да се получат алергични реакции от общ характер. Възможно е тези симптоми да са слаби и преходни. Ако обаче те се появяват след всеки прием на сиропа и се засилват, консултацията с лекар трябва да се случи час по-скоро.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Сиропът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Не е подходящ при вродена непоносимост към фруктоза.

Противопоказан при тежки чернодробни и бъбречни заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

СОЛВОЛАН може да се взема в съчетание с други лекарства, като не променя собственото си или тяхното действие – става дума за медикаменти за дихателната и сърдечно-съдовата система. Комбинира се с антибиотици, но не бива да се приема едновременно с продукти, които потискат кашлицата или прекалено изсушават лигавиците на дихателните пътища.

_______

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за флакон от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *