Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само тези 6 съвета, ако спазвате, ще забравите да ходите на лекар!

Не са необходими много усилия, но трябва да искате да сте здрави и ще го постигнете! Започнете сега!

Спрете пушенето

Спрете пушенето
Спрете пушенето

Списъкът с проблемите, резултат от пушенето, е безкрайно дълъг. Влиянието им върху смъртността е значително – всеки един от девет души в света умира заради тютюнопушене. Цигарите не само водят до преждевременно остаряване на кожата, провокират бронхити и ракови заболявания, те са и много сериозна зависимост, а също така влияят негативно и на настроението ни или понижават мъжкото либидо. Установено е, че цигарите точно толкова, колкото и ултравиолетовите лъчи, състаряват кожата на лицето. Затова, ако пушите, откажете се незабавно от този лош навик!

Спете достатъчно

Сънят осигурява физическата отмора на организма. Добрата спокойна нощ, прекарана във възстановяващ сън, е необходима, ако не искаме да се събудим на следващата сутрин с натежали клепачи и тъмни сенки под очите, изнервени и уморени. Не си лягайте твърде късно вечер и се опитайте да си създадете един редовен ритъм на сън.

Релакс възможно най-често

Имате 5-10 минути свободни? Възползвайте се от тях, за да направите едно отпускащо упражнение, което е по-приятно да изпълните на фона на релаксираща музика. Легнете по гръб, раздалечете леко краката и ръцете и затворете очи. Не мислете за нищо, слушайте дишането си. Концентрирайте се върху вашия ритъм: бавен ли е или бърз? Оставете се на пълния релакс. За по-малко от 15 минути ще бъдете заредени с енергия и ще се почувствате по-малко стресирани.

Не прекалявайте с лекарствата

Лекарствата
Лекарствата

Много медикаменти ускоряват остаряването на кожата. Те увреждат също така умствените способности и най-вече паметта. Такъв е случаят с приспивателните, успокоителните и антидепресантите. Приемът на тези лекарства трябва да бъде ограничен, дори ако е възможно, е добре напълно да бъдат елиминирани. В случай обаче, че все пак се налага да се прибягва до тях, нека тогава поне това бъде за кратък период от време.

Правете вани за отпускане

Няма нищо по-приятно, щом се приберете от работа, да се отпуснете в топла вана с пяна. Разбира се, не можете да си го позволявате всеки ден, а може би нямате вана, но ако имате такава, поне веднъж седмично отделяйте време за това чудесно и възстановяващо силите изживяване. Определете си един ден от седмицата, когато не бързате, например петък. Ваните с етерични масла са известни с успокояващия си и релаксиращ ефект. Уханието на лавандула отпуска и предразполага към сън, а уханието на бор успокоява нервите.

Бавно дишане, за да се чувствате добре

Седнете на стол с изправен гръб, с ръце, поставени върху коленете и с поглед в нищото, концентрирайте се върху дишането си. Вдишайте бавно и после издишайте също много бавно (за около 30 секунди). Не мислете за нищо, отдайте се изцяло на това, което правите в момента. Малко медитация и йога също ще ви бъдат от полза.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *