ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИНКОРОТ / ZINKOROT

Съдържа цинков оротат дихидрат, колоиден силициев диоксид, микрокристална целулоза, повидон, кроскармелоза натрий, талк, магнезиев стеарат

Предназначение

цинкорот
Дефицитът на цинк може да се неутрализира с цинкорот

ЦИНКОРОТ е хранителна добавка; препоръчва се при дефицит на елемента в организма – когато той не е в състояние да си го набави чрез храненето.

Цинкът играе отговорна роля при стабилизирането на имунната система; важен е за състоянието на кожата, заздравяването на раните, нормално възприемане на миризми и вкусове, за половото съзряване и функциите на щитовидната жлеза, за продукцията на инсулин и изпълнение на регулативната му роля, за мозъчната дейност и работата на нервната система. Недостигът или излишъкът на цинк в организма провокират промени в поведението и неврологични заболявания.

Как се приема

Таблетките ЦИНКОРОТ се приемат в достатъчно вода между храненията. Приемът е веднъ ж на ден в доза и с продължителност, определени от лекар. Не предприемайте самолечение!

Деца над 12 години и възрастни могат да приемат половин или една таблетка от 25 мг дневно. Деца на възраст 6-12 години обикновено вземат по половин таблетка. Прием на продукта от по-малки деца не се препоръчва.

Ако пропуснете прием, не вземайте двойна доза. Не превишавайте дневния лимит заради риск от предозиране!

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може в началото да причини дискомфорт и коремна болка, гадене, диария. Продължителната терапия с ЦИНКОРОТ може да стане причина за дефицит на желязо или мед. Ако по някаква причина този продукт трябва да се приема продължително време, лекуващият трябва да следи за стойностите на посочените елементи.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦИНКОРОТ не се приема при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не се препоръчва за деца под 6-годишна възраст.

Не се препоръчва при бременност и кърмене освен в случаите с доказан цинков дефицит.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекарствените продукти, предназначени за отстраняването на тежки метали от организма (хелиращи агенти), могат да влошат степента на усвояване на цинковия продукт. Лекуващият трябва да е информиран, ако приемате подобни продукти и се налага да ги съчетаете с ЦИНКОРОТ.

Усвояването на цинка се влошава, ако едновременно с ЦИНКОРОТ се приемат медни, фосфатни, железни, и калциеви соли.

Цинкът редуцира въздействието на антибиотиците от хинолоновата група. Ако се налага паралелен прием, между двата вида продукти трябва да има интервал от три часа.

Бобовите и зърнени храни, кафето и ядките влошават усвояването на цинка и консумацията им следва да се ограничи по време на приема на ЦИНКОРОТ.

________

Усреднена цена в аптеките – 8.50 лв за опаковка от 20 таблетки х 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ЦИНКОРОТ / ZINKOROT

  1. Pingback: Как да овладеете симптомите при болестта на Бехчет?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *