ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Прочетете от какво сте болни, ако непрекъснато ви мързи и чувствате умора!

Ако сте изтощени без реален повод, е добре да се запознаете с някои причини за постоянната умора и как да се справите с проблема.

Постоянна умора
Постоянна умора

Не ставате достатъчно рано

Будилникът звъни, а вие отлагате измъкването от леглото до последния възможен момент. Това продължаване на дрямката обаче може да вреди на добрия ви тонус. Ранното ставане, комбинирано с ранно лягане, е много важно, за да се чувствате отпочинали и бодри. За да сте в кондиция през деня, е добре да станете по-рано и да направите нещо за намаляване на стреса (упражнения за дишане, кратка гимнастика и др.), вместо да се излежавате до последния момент, а после панически да се обличате и да тръгвате за работа. Научно изследване на специалисти от Харвардския университет доказва предимството на ранобудните хора пред нощните птици, като се обяснява, че първите са по-енергични и активни и са в по-добра психическа кондиция за посрещане и решаване на евентуални проблеми.

Може до имате автоимунно нарушение

За съжаление, автоимунните проблеми често предизвикват усещане за постоянно недоспиване и крайно изтощение. Още по-неприятното е, че жените страдат от такива нарушения три пъти по-често от мъжете. Ако по никакъв начин не преодолявате постоянното усещане за умора, препоръчително е да обсъдите това с личния си лекар.

Ядете много преработена храна

Пържените храни, рафинираната захар, белите видове ориз, паста и хляб могат да са пагубни за добрия ни тонус и да водят до усещане за умора. Ако искате да заредите организма си с енергия, добре е да намалите приема на посочените храни и да наблегнете на плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти и нетлъсти меса. Освен полезните витамини и минерали, в плодовете и зеленчуците има и по-високо съдържание на вода, което ще подобри хидратирането на организма, а това също е от полза за бодростта.

Пренебрегвате спорта

Ако страдате от недостиг на енергия, най-вероятно предпочитате да сте на дивана, а не в спортната зала. Ако все сте недоспали и уморени, е добре да включите в „терапията“ срещу тези симптоми и повече движение. Редовната двигателна активност се свързва, с по-малък риск от депресия и с повишаване на способността да заспивате бързо, когато вечер се вмъкнете между завивките. Достатъчно е да отделяте 150 мин седмично за умерена спортна дейност.

Имате дефицит на магнезий

Дори и да не ви се вярва, за магнезия може да се мисли и като за минерала на релаксацията. От него зависи качеството на съня ви, както и това колко бързо и лесно ще заспите. Можете да си доставите този важен минерал от консумирането на ядки, семена, авокадо и зеленолистни зеленчуци. Има обаче и едно „но“ – този минерал понякога може да има и слабителен ефект.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *