Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изабел де Лос Риос: Никога не консумирайте тези 5 храни

Изабел де Лос Риос е сертифициран диетолог и специалист по здравословно хранене. Има основателни причини да забрани консумацията на тези 5 вредни храни

Когато изготвя план за диета на своите клиенти, препоръчва им как да се хранят здравословно или ги насочва какви упражнения за здраве да изпълняват ежедневно. Също така Изабел де Лос Риос не пропуска да им напомни да не се доближават до тези 5 вредни храни.

5 храни, които никога не трябва да консумирате:

Изабел де Лос Риос твърди, че тези храни довеждат до повишаване на телесната маса в организма и вместо да подпомогнат тялото да отслабване, те са опасни за здравето, ако бъдат редовно консумирани.

Изкуствени подсладители

Препоръчват ги като полезните заместители на захарта, за която казват, че е вредна за здравето.

Обаче изкуствените подсладители се приготвят от химически субстанции, затова попаднали в организма причиняват не малко вреди, обяснява Изабел де Лос Риос.

Човешкият организъм не е машина и има нужда от естествена храна, а не от изкуствена.  Тези химически субстанции в подсладителите също допринасят за образуване на ненужни подкожни мазнини. За да бъдете здрави, използвайте мед или кленов сироп.

isabel-de-los-rios
Диетологът Изабел де Лос Риос

Пълнозърнест хляб

Полезен за отслабване и прочистване на организма, казват диетолозите.

По принцип би следвало да е така, но ако погледнем етикета на пълнозърнестия хляб, ще видим, че неговата трайност е в пъти по-голяма от тази на обикновения хляб.

Как се получава тази разлика? От консервантите, които производителите влагат в пълнозърнестия хляб, за да бъде вкусен, ароматен и дълготраен. Тези химически субстанции са вредни за тялото, убедена е Изабел де Лос Риос.

Соево мляко

Твърди се, че помага на тялото да изглежда елегантно, поддържа кожата свежа и еластична, затова и редица диетолози го препоръчват така горещо, но Изабел де Лос Риос твърди точно обратното.

Консумацията на соево мляко, соево сирене и соев сос не е опасна за здравето. В Япония ги консумират често. Но когато говорим за диети, отслабване и поддържане на елегантна фигура, соевото мляко не е ефективно.

За производството на соево мляко също се използват химически субстанции, подсладители и други, които са вредни в големи количества.

Портокаловият сок в кутии

Прясно изцеденият портокалов сок е изключително полезен, защото е богат на витамин С.

Портокаловият сок, който купуваме, е допълнително подсладен, боядисан и стабилизиран с консерванти, за да има дълга трайност.

Тези допълнителни съставки са изключително вредни, напомня Изабел де Лос Риос.  Това се отнася и за всички останали видове сок, които се продават в търговските вериги.

Маргарин

Маргаринът е заместител на кравето масло, но той е хидрогенирана водно-мастна емулсия, която е стабилизирана с помощта на растително масло.

Много производители добавят и палмово масло, наред със слънчогледовото.

Маргаринът е трудно усвоим и не се разгражда, както кравето масло. Освен това забавя метаболизма, което е още една причина Изабел де Лос Риос да го включва в списъка с вредни храни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *