ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АНЕРВИНА /ANERVINA

Съдържа тинктура валериана, натриев бромид, калиев бромид, амониев бромид, етанол, вода

Предназначение

анервина
С анервина усещането за тревога се стопява

Течният продукт АНЕРВИНА се използва като седатив – средство за успокояване със слаб сънотворен ефект. Препоръчва се при състояния на раздразнителност и тревожност, нарушения на съня, след физическа и умствена преумора, при напрежения в климактериума и в други житейски ситуации.

Как се приема

АНЕРВИНА е продукт, който може да се закупи без рецепта, но с употребата му не бива да се прекалява. Възрастни могат да приемат по 20 до 30 капки не по-често от два пъти дневно. Капките се разтварят в малко вода или се отброяват върху бучка захар.

Продуктът може да се използва и при деца над 12 години след лекарска консултация. Тук дозата е в зависимост от възрастта – по една капка за година, не повече от веднъж дневно.

Капките АНЕРВИНА могат да се приемат най-много 15 последователни дни. Ако проблемите, заради които се използват не се повлияват, задължително се провежда консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Макар да изглеждат безобиден и по-скоро слаб продукт, при предозиране тези капки могат да причинят неприятни странични ефекти. Така например ако се прекали с приема им най-често потребителите се оплакват от гадене и повръщане, болки в стомаха и корема, запек, отклонения във функциите на черния дроб.

Съобщавано е също за главоболие и световъртеж, превъзбудени състояния, халюцинации. Има информация и за затруднено дишане, обриви, зрителни отклонения, тахикардии, понижаване на кръвното налягане. Предозирането с бромиди може да увеличи риска от депресия, дихателен дистрес и кома, а с валериан – тремор, лесна уморяемост и замаяност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този продукт не се препоръчва при алергия към някой от компонентите.

Не се прилага при деца под 12-годишна възраст.

Продуктът не е подходящ за потребители с тежки увреждания на бъбреците и черния дроб.

Капките АНЕРВИНА са противопоказани при бременност и кърмене.

Някои рискови групи могат да използват продукта само след конкретна преценка за риска от лекуващия. Прилагането става под негов контрол. Става дума за обезводнени пациенти или хора с температура, алкохолици, депресирани, с психични заболявания, дебилни и с мозъчни нарушения, с неврологични заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

АНЕРВИНА не може да се приема едновременно с лекарства, които натоварват и могат да увредят черния дроб.

Седативният ефект на АНЕРВИНА се усилва, ако паралелно се приемат бензодиазепини, барбитурати, транквилизатори, опиоидни аналгетици, лекарства с алкохолно съдържание.

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за флакон от 50 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *