ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рак на яйчниците: жените често игнорират тези 10 симптома на тихия убиец!

Знаете ли, че повече от 550 жени губят битката срещу ракa на яйчниците всяка година?

рак на яйчника
Има много неща, които могат да предизвикат рак на яйчниците. Някои от типичните причини включват възраст, генетично предразположение и неправилна употреба на орални контрацептиви. Въпреки, че симптомите на рак на яйчниците не са очевидни, ако жените са в състояние да ги идентифицират преди ситуацията да излезе от контрол, те могат да спасят живота си. Почти 80% от всички жени са диагностицирани с рак на яйчниците, когато този вид рак е вече в напреднал стадий.

Никога не пренебрегвайте тези 10 симптома:

Чести болки в гърба

В случай, че не страдате от някакъв вид болка в ставите или остеопороза, болките в гърба могат да бъдат симптом или страничен ефект от развитие на рак на яйчниците.

Болки в стомаха и таза

Ако изпитвате честа болка в стомаха или таза, не я игнорирайте. Веднага се консултирайте с лекар!

Нередовен цикъл

Едно скорошно проучване потвърди, че жените на възраст над 55 години са по-склонни към опасностите от рак на яйчниците. Е, това не означава, че младите жени са напълно пощадени. Има много случаи в света, когато рак на яйчниците се появява при момичета, които не са преминали първия си цикъл.

Честото изтощение без причина

Гадене, световъртеж, задух, лош апетит и чувство на умора през цялото време – това са всички симптоми, които могат да бъдат свързани с рак на яйчниците. Почти 80% от жените имат най-малко един от тези симптоми, преди да стане ясно, че имат рак на яйчниците.

Лъжливо усещане за ситост

Уж сте хапнали малко, а се чувствате така, все едно сте погълнали съдържанието на целия хладилник. Това не е проблем само на храносмилането. Това би могло да сигнализира и за рак на яйчниците.

Болка по време на полов акт

Според списание Medical News Today, това е друг силен симптом и знак, че сте в някои от ранните стадии на рак на яйчниците. Може също така да се спомене, че това се отнася до необходимостта да се уринира по-често и по-спешно, и вие ще се чувствате болка и натиск в областта на таза. Няма значение, ако болката е по-слаба или осезаема – една консултация може да сложи край на всичките ви опасения.

Повръщане

Джефри Щерн, известен американски лекар-гинеколог, казва, че рак на яйчниците често причинява запек при жените. В крайна сметка, тази ситуация води до гадене, повръщане и загуба на телесна маса.

Подут корем

Ако забележите, че корема се подува като този на бременна жена, тогава трябва незабавно потърсете лекар. Това е още един сериозен знак, че може да имате рак на яйчниците.

Прекомерно окосмяване

Въпреки, че това не е обичаен симптом на рак на яйчниците, не трябва да бъде игнориран. Важно е да се спомене, че вместо прекомерен растеж на косата, при някои жени се наблюдава и засилен косопад.

Чест запек

Ракът на яйчниците има пряко въздействие върху храносмилателната система и стомаха и това въздействие е най-силно, когато ракът на яйчниците е в ранен етап. Според Medline Plus, когато се чувства болка в областта на стомаха, могат да се появят и други симптоми: храносмилателни проблеми, загуба на апетит и газове. Ако забележите някой от тези проблеми, идете на лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *