ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-древните и изпитани методи на традиционната китайска медицина за справяне с безплодието!

Двойките, които не могат да заченат, трябва да се консултират със специалист по инфертилитет (безплодието).

Безплодие
Безплодие

Но преди това или когато вече работите със специалист, изпробвайте тук предложените средства на алтернативната медицина, за да подобрите шансовете за бебе. Комбинираните подходи на конвенционалната и алтернативната медицина са най-добрият начин да се избавите от безплодието, казва д-р Роджър К. Хърш, специалист по източна и билкова медицина. Тук той споделя някои от най-древните и изпитани методи на традиционната китайска медицина.

Тайни за плодовитост според традиционната китайска медицина

Първата и най-важна крачка е да се възстанови доброто здраве на мъжа и жената чрез режим на правилно хранене, билкови настойки и акупунктура. Дори ако вие с партньора ви не можете да се консултирате с китайски лечител, който да ви помогне да възстановите здравето и фертилитета си, тук представените техники ще ви бъдат от полза.

АКУПРЕСУРА: отключва портата на зачатието

Можете да стимулирате акупунктурните точки с пръст или доан, за да регулирате енергията на жизнената сила, която циркулира по меридианите в тялото.

При мъжете акупресурната зона за повишаване на плодовитостта се намира на четири пръста под пъпа. Тя балансира и подхранва меридиана на бъбреците и репродуктивните сокове в тазовата кухина. Това е най-важното място за здравето на репродуктивните органи и премахване на безплодието. Стимулирайте тази точка, като я покриете с дясната длан, после поставете отгоре лявата ръка, притиснете и масажирайте 100 пъти в посока на часовниковата стрелка.

Приложете натиск от 2,5-3,5 кг (можете да определите силата на натиска, като експериментирате върху кантара, на който се теглите). Жените също могат да работят върху тази акупресурна точка. Стимулацията на меридиана на черния дроб, който разпространява енергията в гърдите, подбужда емоционалното съзнание, което играе огромна роля при зачеването на бебе. Д-р Хърш препоръчва да използвате същата техника за масаж с натиск върху точката, която се намира в центъра на гръдния кош, точно между зърната на гърдите.

ХРАНАТА: коремът трябва да бъде щастлив

Матката на жената трябва да създава приятна, топла и уютна среда, в която яйцеклетката да се имплантира, казва д-р Хърш. За да създадете такава среда, консумирайте „сгряващи“ и избягвайте „охлаждащи“ храни като салати например.

Д-р Хърш препоръчва протеинова диета от сготвени храни с малки порции агнешко (според китайската медицина то сгрява матката) и други нетлъсти меса като добавка към тофу, варива, бобови растения, задушени зеленчуци и други пълноценни храни. Други високопротеинови продукти са риба, морски дарове, мляко и яйца.

Въпреки че плодовете охлаждат, те са полезни за спермата, която не се влияе добре от прекомерната топлина. Броят и подвижността на сперматозоидите се влияят добре от хладна среда. Затова мъжете трябва да консумират пресни плодове и плодови нектари, за да подобрят качеството на спермата и еякулацията при борба с безплодието.

Билките също помагат. Най-добре се обърнете към квалифициран билкотерапевт.

СЕКСУАЛНА ТЕХНИКА: ин и ян се сливат в мига на зачатието

Традиционната китайска медицина повелява, че двамата партньори трябва да достигат оргазъм едновременно, за да създадат идеалната възможност за зачеване, казва д-р Хърш. Когато мъжът еякулира, той трябва съзнателно да насочи еякулацията към центъра на мозъка на своята партньорка, за да стимулира отделянето на подходящи хормони. По време на своя оргазъм жената трябва да „прегърне Земята с цялото си същество“. Прицелването при мъжа насърчава спермата да проникне навътре в матката, откъдето лесно може да поеме по фалопиевите тръби. При жената устремяването надолу по време на оргазма и отпускането след него помага на шийката да засмуче повече сперма в матката.

УПРАЖНЕНИЯТА НА КЕГЕЛ: укрепват простатата

При мъжете здравата простата е решаващ фактор за фертилитета, защото спермата се придвижва с простатната течност, обяснява д-р Хърш. Упражненията на Кегел са чудесно средство за укрепване на простатата. Мъжът набира и стяга основата на пениса така, сякаш спира струя урина. Постепенно способността за еякулация се усилва. Д-р Хърш препоръчва по 30 серии упражнения 3 пъти на ден. Вдишайте и стегнете мускула, като броите до три, задръжте за един такт и издишайте, като същевременно разпускате мускула, броейки до три.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *