ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шумове в сърцето, които трябва да знаете

За здраво сърце трябва да спазвате диета, както и редовно да правите упражнения

 

heart-murmurНо, преди всичко – трябва да разпознавате шумовете, които сърцето издава.
Лекарите често откриват при преглед, че сърцето издава шум. Макар често това да звучи достатъчно безвредно, тези шумове могат да свидетелстват и за сериозни проблеми със сърцето.

Обикновено това е просто „фонов“ шум, предизвикан от преминаването на кръвта през съдовете и сърдечните клапи, но понякога зад него могат да стоят и много сериозни проблеми със сърцето. Заради това е важно да сте наясно със симптомите, които могат да бъдат свързани със сърдечните шумове.

 Какво може да се скрие зад сърдечния шум?

Проблем със сърдечната клапа: сърдечния шум може да бъде причинен, например, от удебеляване на сърдечна клапа. Това е вътрешен проблем и често в такива случаи се изисква операция. Понякога, удебеляването на клапата е причинено от атеросклероза. За да се открие какъв точно е проблема за удебелената клапа, трябва да се подложим на преглед.

Анемия: Анемията също може да доведе до сърдечни шумове. Поради липсата на червените кръвни клетки и недостиг на кислород в кръвта сърцето е принудено да бие по-често. Това може да е причина за необичаен шум.

Проблеми с двете сърдечни кухини: Това е нарушение на нормалните отношения между двете предсърдия и две камери на сърцето. Такива проблеми обикновено имат вроден характер.

Атеросклероза: Това заболяване засяга както артериите, така и сърдечните клапи. Атеросклерозата причинява стесняване на артериите и в резултат на това преминаването на кръвта през тях създава специфичен шум.

Други проблеми: понякога проблеми като хрема или болна щитовидна жлеза могат да предизвикат сърдечни шумове. Това също трябва да се има предвид.

Наблюдавайте себе си, грижете се за сърцето и не забравяйте, че най-доброто лечение е профилактиката. Ако посещавате често личния си лекар, ще може да реагирате навреме и да ликвидирате усложненията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *