ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Австралиец с рядка кръв спаси над 2 милиона деца! (ВИДЕО)

Австралиец дарява кръвна плазма на всеки няколко седмици през последните 60 години, като по този начин досега е спасил живота на повече от 2 милиона деца с хемолитична болест.

Джеймс Харисън, който сега е на 78 години, има уникални антитела в кръвта, които се използват за създаване на инжекцията анти-D за предотвратяване на Rh-конфликт, когато имунната система на Rh- отрицателните жени атакува Rh- положителния резус на плода.

Наричат го „мъжът със златната ръка“, тъй като е дарявал плазма от дясната си ръка досега над 1000 пъти.
На 14-годишна възраст се налага да прелеят кръв на Харисън по време на операция на белите дробове. И веднага, след като навършва нужната възраст, става активен кръводарител. Тогава хиляди деца са умирали всяка година заради конфликт с резус фактора на майката и детето.

Джеймс Харисън
Джеймс Харисън

Лекарите са установили, че в кръвта на Харисън се съдържат редки антитела, които пречат на развитието на резус-конфликт, а през 1960 г. те използват плазмата му, за да създадат инжекция анти-D, която сега се използва навсякъде, за да помогне на жените да износят резус- положителните си деца.

Учените все още не могат да обяснят защо в кръвта на австралиеца има такива антитела, но смятат, че наличието им е свързано с операцията, която претърпява като дете. Специалистите се надяват да открият повече донори с подобни антитела в кръвта, които да заемат мястото на Харисън в бъдеще.

Но въпреки факта, че Харисън е дарявал кръвта си много пъти, той споделя, че никога досега не е виждал как влиза иглата в ръката му, защото не може да гледа кръв и да понася болката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *