Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отслабването е лесно с масаж на тези 5 точки

Акупресурата, или точковият масаж , представлява древна китайска практика, която днес е достъпна за всеки.

Какво ли не правим, за да постигнем желаното тегло и хармонична фигура. Изтощаваме се от строги диети и физическо натоварване, а като спрем, натрупваме още повече излишни килограми. Умерено спортуване и никакви вредни храни – в това е тайната на доброто самочувствие.

Но и малко самомасаж може да помогне. По тялото ни са разположени стотици биоактивни точки, чието стимулиране помага за ускоряването на обмяната на веществата и за намаляването на апетита.

Този лек и приятен начин за борба с излишното тегло ни помага да отслабнем безболезнено и да се чувстваме бодри. Ето точките, от които като от бутони по тялото се изключва апетитът!

отслабване
Отслабване с акупресура

Точки за намаляване на апетита:

1. ТОЧКА „ДУЙ-ДУАН“
Тя се намира в центъра между горната устна и носа. Масажирайте я с кръгови движения за две минути – особено когато изпитвате желание да хапнете нещо, за да компенсирате стреса.

2. ТОЧКА „АПЕТИТ”
На ушните миди има около 200 биоактивни точки, чието стимулиране подобрява работата на всички органи и ускорява обмяната на веществата, пише „Доктор“. Но знаменитата точка на апетита се намира преди извивката на ушната мида, до мястото, където ухото се залавя за лицето. Масажирайте я възможно по-често.

3. ТОЧКА “ЦЮЙ-ЧИ”
За да я откриете, сгънете ръката в лакътя и два пръста по-надолу по външната част на ръката внимателно масажирайте тази точка. Обикновено е леко болезнена. Всеки ден трябва да се стимулира за една минута. Цюй-чи помага за работата на червата.

4. ТОЧКА “ЦЗУ-САН-ЛИ”
Голям брой точки за отслабване се намират на краката. Между тях особено важна е Цзу-сан-ли, или „точката на дълголетието“. Намира се четири пръста под средата на коляното. Смята се, че въздействието върху нея помага да се свалят до 500 грама на ден.

5. ТОЧКА “ЛОУ-ГУ”
Намира се от вътрешната част на крака, около три пръста над глезена. Освен че масажът на тази точка подобрява свалянето на излишното тегло, но е полезен и за преодоляване изтръпването на ръцете и краката, както и при бодежи и стягане в областта на сърцето.

Не прекалявайте с масажа на последните две точки – и минута е достатъчна, но трябва да се прави всеки ден. Ако се появят неприятни усещания по време на самомасажа, по-добре е да спрете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *