Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте до какво може да доведе смесването на алкохол и лекарства!

Всеки лекар ще ви каже: ако приемате хапчета, по-добре е да не пиете изобщо алкохол. В листовката с указания за приемане на повечето от лекарствата това е подчертано с доста плашещи предупреждения: „засилва ефектите на етанола“, „увеличава риска от кървене в стомаха“ и т.н.

Алкохолът в комбинация с таблетките може както да забави, така и да усили многократно ефекта на лекарството. И като цяло да доведе до неочаквани последствия.

алкохол
Приемането на алкохол и лекарство едновременно не е добра идея

Дори и лекарствата за настинка, съчетани с алкохол, може да предизвикат увреждане на черния дроб. Най-опасно е да се комбинират с алкохол таблетки за високо кръвно налягане, хапчета за сън, анти- депресанти, мускулни релаксанти и болкоуспокояващи – предупреждава един от служителите на Националния институт по алкохолна зависимост в САЩ, Айрън Уайт. – Например болкоуспокояващите, съчетани с алкохол, може сериозно да забавят реакциите, да предизвикат сънливост. Дори на пръв поглед не „сериозните“ таблетки, като тези за настинка, може да предизвикат заболяване на черния дроб, бъбреците и стомаха, ако се приема и алкохол.

Така че това какво можем да направим на празничните вечери, ако ни се налага да приемаме и някакви хапчета? Трябва ли да се откажем и от шампанското дори на Коледа или на Нова година?

Има и лекарства, които не само се съчетават, но също така са и необходими, когато се злоупотребява с алкохол – това са сорбентите. Те не само могат да ви помогнат да изкарате една чудесна празнична вечер (ако ги изпиете преди празника), но също така ще ви помогнат на следващата сутрин да се събудите с ясна глава (ако ги вземете преди лягане), пише „Доктор“. Сорбентите понижават действието на токсичните ефекти на лекарствата и алкохола върху организма.

Няколко прости правила:

1. На първо място обсъдете с вашия лекуващ лекар дали по време на празниците може да изпиете малко вино, чаша водка или чаша шампанско? Само лекарят може да ви даде „зелена светлина“. Той също така ще ви посъветва как да направите това колкото се може по-безопасно за вашето здраве.

2. Между приема на хапчетата и алкохола трябва да има интервал. И, разбира се, не е необходимо да пиете лекарствата си с алкохол. Най-малко 2-3 часа трябва да е интервалът между приема на лекарството и алкохола. Правилото важи както за времето преди, така и след приема на лекарствата.

3. Все пак, опитайте се да не злоупотребявате с алкохола. Не забравяйте, че безопасна за организма се счита съвсем малка доза алкохол: 50 грама ракия, 150-200 грама вино, 0,33-0,5 литра бира.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *