Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Депресията може да е прикритие на коварен рак

Заболяване от рак може да бъде маскирано като депресия, затова не подминавайте нито един симптом с пренебрежение

депресия Хората, които са на възраст над 50 години, и се сблъскват с необяснима депресия, която не се повлияват от лечение, трябва да проверят за наличие на мозъчни тумори, пише английският вестник The Telegraph. Като пример изданието дава случая на 54-годишна французойка, която в рамките на 6 месеца страдала от необяснима депресия. След като жената не се повлияла от никакво лечение, били извършени редица изследвания. В резултат на това бил открит огромен мозъчен тумор.

Преди това, по време на целия си съзнателен живот, французойката Л. Риен не е имала проблем, който да е свързан с емоционалното ѝ здраве. Но в един момент, тя изведнъж започнала да усеща летаргия, проблеми с вземането на решения, липса на сила, затруднена концентрация и лош сън. Лекарите се опитали да лекуват тези състояния с медикаменти, но това не помогнало. Жената започнала да мисли за самоубийство, защото трайно загубила интерес към живота.

Томограмата, която ѝ била направена, разкрила огромен менингиом – най-често срещаният тип на доброкачествени тумори. Този тумор обхваща левия преден дял на мозъка. Жената е била изпратена на операция, заради извънредната ситуация, свързана със здравето ѝ. Тя вече е напълно възстановен и депресивните симптоми изчезнали в рамките на месец, след отстраняване на тумора.

Днес лекарите не изпращат за сканиране на мозъка всеки, който има депресивни симптоми. Но френските експерти съветват да се гледа на проблема депресия в по-широк план. Обикновено мозъчния тумор се открива след атаки, наподобяващи епилепсия, силни главоболия, повръщане, замаяност, речеви проблеми, промени в характера. Но сега към този списък може да се добави и депресия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *