ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спрете да се мъчите със запек! Ето рецепти с най-ефикасните билки!

Трябва да знаете, че при запек съществуват много билки, които са в състояние да нормализират работата на стомашно-чревния тракт

Представяме ви най-ефикасните:

Алое – листата

Пресен сок от листата на алое се препоръчва 2-3 пъти дневно по 1 чаена лъжичка 20-30 минути преди хранене при запек и гастрити с понижена киселинност на стомашния сок.

Пригответе 150 г листа и отрежете “бодличките“ им. Смачкайте ги добре с ръка и ги залейте с 300 г горещ мед (не му позволявайте да кипне!). Оставете сместа за 1 денонощие, след това я притоплете и прецедете през марля. Приемайте по 5-10 г сутрин на гладно един час преди храна при хроничен запек.

Царевично олио

Трябва да вземете спринцовка и 100 мл царевично олио. Впръсквайте със спринцовката от олито, колкото можете по-дълбоко в ануса си. Това е клизма, която ще изкара твърдите изпражнения и освен това ще ви отърве от постоянния запек.

Ламинария (морско зеле)

Прахът от морско зеле може да се използва като леко слабително средство. Приема се по 1/2-1 чаена лъжичка 1 път дневно, най-добре преди лягане.

Пшеница – трици (зародиши)

Два часа преди закуска разтворете в 2 чаени чаши вода 2 препълнени чаени лъжички пшеничени трици. Когато набъбнат достатъчно, изяжте ги като каша.

Запарка. Сложете две супени лъжици от триците в чаена чаша и ги залейте с горещо прясно мляко. Покрийте чашата с капаче и увийте в кърпа. Можете да ползвате друг съд, ако имате подходящ с капаче. След половин час прецедете и пийте половин чаша два пъти на ден сутрин на гладно и вечер 2 часа преди храна. Правете го в продължение на 1 месец. Освен това поне веднъж в месеца трябва да правите прочистваща клизма.

Ревен – коренищата с корените

Отвара. На 250 мл кипяща вода 2 супени лъжици корени. Приема се по 1/3 чаена чаша като слабително средство.

ревен
Ревен помага при запек

Офика (Рябина) – плодовете

Плодовете се посипват със захар и се слагат на слънце, за да се получи сироп. След 1 месец течността се прецежда, като през марлята силно се изстискват плодовете. Добавя се чист спирт от аптеката, за да не фер ментира сиропът (25 мл спирт на 500 мл сироп). Пие се сутрин на гладно, разтворен във вода. Лечението продължава до изчезването на запека.

Направете тази смес:

Кимион – плодовете 1 чаша

Портокали – кората 1 чаша

Зърнастец – кората 8 чаши

Забъркайте билките и ги приберете в хартиен плик. Правете си запарка по следния начин – на 1 чаена чаша гореща вода 1 супена лъжица от билките. Стоят под капак 1 час и течността се прецежда. Пие се по 1 чаена чаша сутрин и вечер.

Ароматотерапия

Пригответе си масажно масло, като добавите 20 капки етерично масло от майоран и 5 капки розово масло в растително масло-основа. Един лек масаж на корема по посока на часовниковата стрелка ще нормализира дейността на червата ви. За вани и ароматизиране на въздуха се използват етерични масла на резене, майоран, розмарин, пищялка, анасон.

Бодилакс
Бодилакс – срещу запек и излишни килограми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *