ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тази смес от етерични масла ще ви откаже от цигарите

Пушенето прилича на игра на руска рулетка, с две основни различия – шансовете да се разболеете и да умрете са много по-високи и за разлика от бързата безболезнена смърт при руската рулетка, тютюнопушенето води до бавна и мъчителна.

Пушенето причинява една трета от всички смъртни случаи на рак и сърдечни заболявания. Цигарите драстично влошават качеството на живот и може да са отговорни за развитието на фатални болести. Понеже знаем, че не е лек пътят към отказването им ви представяме една рецепта, която ще е ваш верен помощник в борабата срещу тютюневия дим.

На първо място се изисква много силна воля и отговорност към взетото решение. Трябва да промените начина си на живот. Започнете да се храните здравословно, яжте много плодове и зеленчуци, пийте много вода и билков чай, медитирайте и започнете да спортувате. След като спрете цигарите, организмът ви ще има нужда да се пречисти от натрупания никотин.

В едно проучвание, публикувано в „The Journal of Alternative and Complementary Medicine“ (журнал за алтернативна медицина), изследващо ефекта на етеричните масла върху никотиновия глад са били включени 20 души, които всеки ден са пушели или дъвчели тютюн. Учените са ги помолили да опитат ароматерапията като заместител на всяка цигара. Те са били разделени в две отделни групи, според различните етерични масла (черен пипер или ангелика) и са им дадени указания да поставят по една капка етерично масло върху кърпичка и да вдишват в продължение на три минути (приблизително, колкото е необходимото време за изпушване на една цигара) всеки път, когато изпитат желание да  употребяват тютюн. Участниците в проучването са описали опита си с различните масла и се е установило, че необходимостта от пушенето е намаляла от значително при тези, които са използвали черния пипер. Но вдишването на етерично масло от ангелика увеличило времето, през което доброволците не са се сещали за цигара. Взети заедно тези масла помагат за ефективно ограничаване и разреждане на глада за никотин.

Ароматерапията ще ви помогне да спрете цигарите!

Спрете цигарите
Ароматерапията ще ви помогне да спрете цигарите!

 

Тази смес от етерични масла е предназначена за помощ при отказване на цигарите. Тя ще облекчи симптомите,  които можете да изпитате, докато премахвате цигарите от живота си,  ще помогне за повишаване на настроението и ще удължи периода, който можете да издържите без да пушите. Тази смес е безопасна да се използва в съчетание с други анти-никотинови средства (като лепенка или дъвка), пише thehippyhomemaker.com.

Сместа е подходяща и за бременни жени, но трябва да се замести лавандуловото масло с градински чай и да се използва двойно по-малко количество. Преди да започнете употребата на етеричните масла е добре да се консултирате с Вашия лекар.

Съставки:

  • 40 капки етерично масло от черен пипер
  • 20 капки етерично масло от салвия
  • 30 капки етерично масло от бергамот
  • 30 капки етерично масло от грейпфрут
  • 10 капки етерично масло от лайка
  • 20 капки етерично масло от сладък риган
  • 24 капки етерично масло от кориандър

Комбинирайте етеричните масла в бутилка от тъмно стъкло. Разклатете внимателно, за да се смесят съставките и съхранявайте на тъмно и хладно място.

Начин на употреба:

В стъклено шишенце от  10 мл добавете 30 капки от сместа на етеричните масла и допълнете останалата част на бутилката с морска сол. Поставете бутилката под носа си и вдишвайте дълбоко в продължение на 2 минути всеки път, когато изпитате желание да изпушите цигара.

Вижте и други методи, който могат да ви помогнат да спрете цигарите тук.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.