ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Българин се спаси от диабет с лечебна смес от мед и орехи!

Мед и орехи – лечебно средство при диабет

Иван Стойчев е 75-годишен пенсионер от столичния квартал „Суходол“. В активната си възраст е работил като художник в МК „Кремиковци“, удавала му се е и техниката. Има изобретена машина през 1987 е., внедрена в тогавашния металургичен комбинат. Споделя, че се е спасил от диабет, благодарение на лечебна смес от мед и орехи. Ето какво казва още той в интервю за в. „Доктор“.

Г-н Стойчев, какви здравословни проблеми имахте през живота си?

Заразих се на 14 години с хепатит В и лежах в болница. Тогава ми увредиха черния дроб с едни инжекции. После в продължение на 20 години не бях добре. Рефлексите ми бяха забавени, паметта ми се изгуби. Беше голямо страдание за мен. Но се намери един доктор, който ме вкара в нормално състояние. Разбрах обаче какво е да страда душата толкова дълго време. Едва тогава можах да осъзная и какво е да страда друг човек. Ако сам не си страдал, не можеш да разбереш и чуждото страдание.

Какво променихте в живота си след всичко това?

Избягвам да пия алкохол, защото от ракия или други напитки излизам много бързо от равновесие.

Кога разбрахте, че имате диабет?

Преди една година. Изглежда, че съм предразположен към диабет. Имах главоболие, но не знаех защо е. Обичах да ям много сладки неща, да преяждам и за всички тези 25 години като пенсионер съм се вкарал в един начин на живот, който ми е увредил организма. Получих и заболяване на ухото. На ушната ми мида се появи коричка, после и екзема. 6-7 години не можех да се отърва от тази екзема. Едва след време прочетох в едно интервю на проф. Едрев, че тази екзема е предвестник на диабета.

Изведнъж дойде кризата и се отключи истински диабетът. Купих си килограм ябълки, смлях ги на машинка и изпих сока наведнъж. Като ми се зави свят, краката ми отказаха да ме държат, бяха като гумени, залитах и паднах на земята в безсъзнание.

Няколко месеца след това не можех да се оправя. Движех се като насън. Нямах енергия. Каквото и да хапнех, ставах още по-зле. Съзнанието ми сякаш заспиваше. Когато разбрах, че имам диабет, реших да използвам народна медицина. Истината е, че докторите не могат да лекуват болестта, а постоянно ти дават да пиеш лекарства.

Какъв лек от народната медицина успя да подобри състоянието ви?

Опитах с билки, наистина ми помогна една рецепта, която взех от народната медицина: мед и орехи и ананас, но малко подобрена от мен. Сложих също екстракт от коприва и лимон. Трябва да знаете, че всяко лекарство се усвоява по-пълно, когато е в течно състояние. Затова взех захаросан акациев мед и го разтопих на водна баня. Сипах 500 грама орехи в меда, но не просто ги натроших, а ги разбих с кухненски робот на ситно.

Получи се нещо като мехлем и като го разтворих след това в настъргания ананас, ефектът му стана по-силен. Пих от сместа цял месец и резултатите дойдоха. Зрението ми се изостри, рефлексите ми се подобриха, сякаш нещо се отпуши в мен.

мед и орехи
Комбинацията от мед и орехи е лечебна

Какво е съотношението на съставките във вашата подобрена рецепта?

50% орехи на 50% мед, плюс настърган на ренде ананас – 150 грама. Оставям го да престои 24 часа. От следващия ден сутринта взимам по една лъжица от сместа, 3 пъти на ден. Всеки ден приготвям дозата за следващия.

иван стойчев
Иван Стойчев

Когато престанете да пиете от сместа, няма ли да се върне заболяването?

Само ако продължавам със стария си начин на живот – с преяждане, с ядене на много сладки работи, с моя предишен заседнал живот, без движение, заболяването със сигурност ще се върне. Затова докато пиех лековитата смес, замених сладкото с повече плодове, спрях да преяждам, започнах да се движа повече, да правя физически упражнения. Аз съм много чувствителен за нещата, които стават в организма ми, и веднага усещам, ако нещо не е наред, ако балансът е нарушен. Когато почувствам нещо нередно, ще повторя едномесечния курс с този лек.

Нямам нищо против медицината, но съм се убедил от собствен опит, че другите методи, нетрадиционните, помагат повече. Но трябва да внимаваме и как живеем. Неправилният начин на живот води до заболяванията. Съвременната цивилизация запада, защото сме задоволени материално и вече не се борим.

Здравето на човека се постига в борбата, а не в леността, в яденето и в спането. Ако не направим остър завой на 180 градуса, няма спасение, ще си останем болни.

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за регулиране стойностите на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *