ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са 3 лечебни рецепти, известни още от времето на Исидор Севилски

Когато няма сериозен проблем и опасност за здравето, най-добре е да се обърнем за помощ към Природата

bilki
Предлагаме ви три рецепти, превърнали се в класика, известни още от времето на Исидор Севилски, велик учен от ранното средновековие, астролог, билкар, мислител и мистик. Исидор Севилски, Плиний и Гален са били сред любимите автори на Хилдегард фон Бинген – майката на германската ботаника и известна германска лечителка.
Isidoro_de_Sevilla
За укрепване на сърцето: мента + маточина + глог + жълт кантарион

Ментата е известна с обезболяващия си и антисептичен ефект. Маточината контролира ритъма на сърдечните съкращения. А глогът усилва кръвообращението. Жълтият кантарион ще успокои нервите и ще внесе равновесие в деня ви.

За отварата билките се смесват в следното съотношение: плодове от глог (2 части), мента (1 част), маточина (1 част) и жълт кантарион (1 част). 1 с.л. смес се залива с чаша вряла вода. Получената напитка се пие 30 мин. преди хранене 2-3 пъти на ден.

За снемане на нервно напрежение: божур + маточина + копорски чай (теснолистна върбовка)

Божурът е главният природен „доктор“ на нашата нервна система. Маточината снема мускулното напрежение, отпуска организма, а копорският чай избавя от главоболие.

За отварата са необходими: корени от божур (но не спиртна настойка), маточина, цветове от копорски чай. Смесва се по 1 ч.л. от всяка съставка, запарва се чай и в уютна домашна обстановка се пие преди сън. Припомняме, че божурът и копорският чай имат седативен ефект, затова отварата не бива да се пие сутрин. Чаят помага и на страдащите от безсъние.

За подобряване цвета на кожата: листа от бреза + бял равнец + джинджифил.

Неслучайно брезата е наричана дърво на красотата: отварата от листата й извежда токсините от организма, премахва отоците и торбичките под очите. Белият равнец нормализира дейността на червата, а джинджифилът предотвратява метеоризма и подуването на корема.

Отварата се приготвя от 1 ч.л. листа от бреза, 1 ч.л. бял равнец и парченце настърган джинджифил с размери около 2×2 см. Вари се като чай и се кисне 10 мин. Настойката може да се използва и като тоник за лице след почистване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *