Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВНИМАНИЕ! Не използвайте куркума, ако сте в някои от тези 6 състояния!

След лененото и кокосовото масло, куркумата е третата най-продавана хранителна добавка

turmeric-for-people
В момента продажбите на куркума се увеличават всеки месец в размер на 20%. Куркуминът е натурален продукт, извлечен от корена на куркумата и се използва често като подправка, популярна със своя приятен, лек аромат и екзотичен жълт цвят. Смята се, че куркумина е малко вероятно да причини нежелани реакции.

Въпреки това, само защото нещо е естествено не означава, че не е токсично. Стрихнинът е естествен, цианидните соли – също. Оловото, живака и плутония са елементи, които също са естествени. Но куркумата е просто растение. Със сигурност растенията не могат да бъдат опасни, нали?

Няма отрова, има доза, са казали древните. Ако комбинираме сравнително висока доза куркумин с черен пипер, в резултат на това ще се получи 200% тласък на бионаличността на куркумина, което е равно на 29 чаши куркума на ден. Сами може да стигнете до извода колко вредно е това за организма, дори и на сравнително здрав човек.

Ето кои хора не бива да използват куркума!

Бременни или кърмачки

Жените, които са бременни или са кърмачки не трябва да добавят куркума в храната си. За тях не е безопасно да консумират куркумата орално в количества, които често се среща в храните. Куркумата може да намали нивата на тестостерон и движението на сперматозоидите при мъжете, когато се приема през устата. Това може да намали плодовитостта на мъжете. Ако се опитвате да станете баща, използвайте куркумата предпазливо.

Хора с камъни в жлъчката

Едно скорошно проучване показва, че куркумата може да предизвика сериозни проблеми и болки в жлъчния мехур при хора, които страдат от камъни в жлъчката. Ако имате този тип проблеми, трябва да избягвате куркумата на всяка цена. Но, куркуминът действително защитава чернодробната функция и предпазва от камъни в жлъчката. Освен това той облекчава функцията на жлъчния мехур, като пази жлъчката от стагнация. Ето защо при проблеми с жлъчката и черния дроб трябва да се консумира куркума в ограничени количества, но не и изцяло да се спира нейния прием.

Пациенти, които имат камъни в бъбреците

Хората, които консумират куркума в големи количества всеки ден могат да увеличат риска от развитие на камъни в бъбреците. Куркумата е богата на разтворими оксалати. Тези разтворими оксалати могат лесно да се прикрепят към калция и да създават неразтворим калциев оксалат, който е отговорен за почти 75% от всички бъбречни проблеми. Така че, хора, които имат тенденцията към образуване на камъни в бъбреците трябва да бъдат много внимателни. Те трябва да избягват консумацията на куркума. Границата трябва да бъде по-малко от 50 мг куркума на ден.

Ако имате диабет

Хората с диабет също трябва да бъдат много внимателни с консумацията на куркумата. Те могат да я консумират, но в малки количества. Това е така, тъй като куркумата може да понижи нивата на кръвната захар. В някои случаи драстичното спадане на кръвната захар може да бъде фатално.

Преди операция

Хората, които са на път да им правят операция, трябва да спрат да консумират куркума най-малко 3 седмици преди операцията. Това е много важно, тъй като куркумата може да забави съсирването на кръвта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 6 до “ВНИМАНИЕ! Не използвайте куркума, ако сте в някои от тези 6 състояния!

  1. Ончо каза:

    Много са ми интересни сметките с 29 чаши, след като се сложи черен пипер, по мои сметки човека трябва да е изпил преди това около 9 чаши куркума и като се увеличи с 200 % ще получим 29, чудно ми е колко чаши черен пипер трябва да поеме човека, размера на чашите и на дневна база ли се взима 🙂

  2. Ивалин каза:

    Аз съм Аюрведист, използваме куркумата за лечение ежедневно и подобни твърдения са неистина! Куркумата е ЛЕК за жлъчка и черен дроб, няма случай на образуване на камъни и ОТЛИЧНА мярка преди и след оперативна намеса. БРЕМЕННИТЕ жени имат само ползи от куркумата а това че предизвиква стерилитет у мъжа си е чиста лъжа, даже обратното знае се от хилядолетия, че куркумата засилва качеството на спермата и подпомага зачеването. Явно този който е преписвал статията от английки няма понятие за какво говори!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *