ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашните любимци – най-добрата защита срещу проблеми със съня

Кучетата и котките хъркат, мърдат, стават рано и заемат място

сън любимец Но едно ново проучване, проведено от специалисти в Майо Клиник, показа, че хората, които спят в прегръдка с техния домашен любимец, имат много по-добро качество на съня. Учените наблюдавали в продължение на 3 години 150 пациенти. Половината от тях имали домашни любимци, пише The Daily Mail.

Хората, които имали домашен любимец и участвали в изследването споделили, че нямат нищо против да пускат в спалнята, или направо на леглото своите любими животни. В проведеното сега изследване на Майо Клиник само 20% се оплакали, че животните са им попречили да спят спокойно. Въпреки това, повечето респонденти отбелязват следното: когато домашния любимец в бил леглото, те се отпускали и се чувствали в безопасност. Това особено много важело за по-възрастните и самотни хора, които приемали животните за свой другар. Интересно било и друго – при по-възрастните хора, които имали куче, освен съня било подобрено и общото състояние на здравето. Тези хора боледували по-рядко, били по-спокойни и уравновесени и изглеждали по-млади от връстниците си.

Една жена дори наричала двете малки кученца, които ѝ правили компания в леглото „отлични нагреватели“. Друг човек отбелязал, че нямал нищо против, когато котката му заспивала на гърдите му. Макар и да била малко тежка, след като котката била наблизо, човекът потвърдил, че нямал проблеми с дишането, въпреки че страдал от астма.

Хората, които спят без партньор, често говорят за ползите от сън с домашен любимец. В същото време, 10% хората, които са взели участие в предходно изследване, пак в същата клиника, проведено през 2013 г., съобщили, че домашните любимци всъщност влошили качеството на съня им.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *