ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХОЛЕСТА / HOLLESTA

Съдържа симвастатин, целулоза, лактоза монохидрат, лимонена киселина монохидрат, аскорбинова киселина, бутилхидрокситолуен, магнезиев стеарат, нишесте, повидон, оцветители

Предназначение

холеста
Холеста помага при висок холестерол

ХОЛЕСТА е лекарствен продукт за регулиране стойностите на холестерола и триглицеридите в кръвта. Правилният прием понижава т.н. лош холестерол и стимулира добрия.

Като представител на статините ХОЛЕСТА се прилага едновременно с подходяща диета при повишени стойности на мастни компоненти в кръвта. Препоръчва се и при наследствени отклонения на мастната обмяна, коронарна болест на сърцето, изменения на кръвоносните съдове и риск от сърдечен удар или инсулт.

Как се приема

Приемът на ХОЛЕСТА трябва да бъде определен от специалист. Лекарят определя схемата на терапия и продължителността на нейното изпълнение.

Дневната доза може да бъде 10, 20, 40 или 80 мг; каква точно зависи от здравословния проблем, възрастта и общото състояние на пациента.

Деца на 10-17 години могат да бъдат лекувани с този медикамент, като им се определя дневна доза от 10 мг. Дозата в тази възрастова група може да бъде повишавана до 40 мг дневно. Таблетките се приемат веднъж на ден, вечер.

Максималната дневна доза от 80 мг може да бъде приемана само от възрастни потребители, които са в рискова група за сърдечни инциденти или инсулт и са лекувани неуспешно с по-малки дози статини. Приемът на ХОЛЕСТА винаги трябва да става едновременно с прилагането на подходяща лечебна диета.

При всички възрастови групи приемът е вечер, независимо от хрненето; таблетките се поглъщат цели – с вода, без да се дъвчат или стриват. В хода на лечението дозата може да се коригира от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ХОЛЕСТА може да причини мускулни болки, крампи и разпад на мускулна тъкан, обриви, болка и възпаление на ставите, възпаление на кръвоносни съдове. Възможни са обриви, копривна треска, чувствителност на кожата при излагане на слънце, зачервяване и сърбеж.

В някои случаи страничните ефекти се отразяват на функциите на черния дроб – развива се жълтеница, има и случаи на чернодробна недостатъчност. Освен по дискомфорт и болки в областта на черния дроб подобни състояния се разпознават по тъмната урина и изсветлелите изпражнения.

Едно от възможните негативни въздействия на ХОЛЕСТА е върху панкреаса – развиват се възпалителни процеси, характеризиращи се със силна болка.

Сред страничните ефекти са също проблеми на стомашно-чревния тракт, косопад, влошено качество на съня, депресия, еректилна дисфункция. Проявяват се също болестни процеси на белите дробове, еректилна дисфункция, загуба на паметта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХОЛЕСТА не се прилага в случаите на алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан за бременни и кърмачки.

Не използвайте ХОЛЕСТА, ако в момента имате чернодробни проблеми.

Специално внимание се изисква за оценка на безопасността на приема в случаите на бъбречни заболявания, заболявания на щитовидната жлеза, при възраст над 65 години, при редовна консумация на алкохол.

Взаимодействие с други медикаменти

ХОЛЕСТА не може да се приема едновременно с меадикаменти за гъбични инфекции – траконазол, кетоконазол или позаконазол; освен това с еритромицин, кларитромицин или телитромицин. Същото се отнася за HIV протеазни инхибитори като индинавир, нелфинавир, ритонавир или саквинавир, лекарството за депресия нефазодон.

Възможно е при комбинирането на ХОЛЕСТА с някои лекарства да се получат сериозни мускулни нарушения – например с лекарства за трансплантирани, някои антибиотици, медикаменти за депресия, за бактериални инфекции, за сърдечни заболявания и контрол на сърдечния ритъм. Не може да се комбинира самоволно ХОЛЕСТА с други лекарства за холестерол, както и с антикоагуланти и сок от грейпфрут.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *