Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лайка, градински чай и риган вместо зъболекар

Лайка, градински чай и риган ще ви отърват от много проблеми, защото според китайската медицина, лошото състояние на зъбите причинява различни болести на целия организъм. 

 

билки за зъби
Лайката е изключително ефективна при проблеми със зъбите и венците

Поддържането и лечението им може да става с билки вместо с медикаменти. Церенето с растения е било познато още от стари времена. Представяме ви съвети за лечение с билки от древността.

Билки при зъбобол
Зъбоболът тормози предимно хората с чувствителни зъби, понякога се предизвиква от възпаление. При наличието му помагат билки, които имат именно противовъзпалително действие или лек наркотичен ефект.

Лайка

С чай от лайка няколко пъти на ден изплаквайте устата си.

Градински чай
Дъвчете листата му бавно, за да могат етеричните му масла да обхванат цялата устна кухина. Същият ефект ще се постигне с жабурене с чай от това растение.

Маточина

Може да се използва като чай за жабурене или да се дъвче в суров вид.

Риган
Листатата му могат да се ядат или да се използват под формата на тинктура.

Смирна

С тинктурата й се намазват засегнатите места.

Билки при пародонтоза

Пародонтозата може да разруши венците. В напреднал стадий трябва обезателно да се потърси стоматолог. Ако обаче болестта е в началото си или пък е започнала да се развива, но без сериозни последици, тогава билките могат да намерят приложение. Подходящи са лайката, градинският чай, вермутът.

С билките се изплаква устната кухина. След миенето на зъбите венците могат да се намажат с етерични масла. Жабуренето се прави няколко пъти на ден. След него задължително се почистват зъбите с конец.

Сред причините за пародонтозата са храните с високо съдържание на захар, пушенето и заболявания от рода на диабета. По време на лечението трябва да се приема здравословна храна и да се забравят цигарите.

Билки за всекидневна грижа

Освен лайката, градинският чай и маточината, работа върши и коренът от женско биле. Той съдържа сапонини, които предотвратяват пародонтозата и унищожава патогенните бактерии. От него се приготвя чай, който се охлажда леко преди използване. Той не се поглъща и трябва да се изплюе.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *