ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Паднал ангел лекува в Родопите хора, отписани от лекарите и най-вече деца!

Паднал ангел има край кърджалийското с. Резбарци, където лежат мощи на светец с невероятна чудодейна мощ. Те са открити в мистериозен гроб, за който дори има легенда, че е мястото, където този уморен ангел паднал от небето. 

Параклисът “Св. Спас” край с. Резбарци
Параклисът “Св. Спас” край с. Резбарци

Мюсюлмански легенди разказват, че от небесата паднал великан, който умрял на земята. Мистерията за “космическия пришълец” се подклажда и от необичайно големите размери на гроба. По някое време мястото, където е погребан големият човек придобило необяснима целебна сила. Друга легенда разказва, че това е попски гроб, тъй като в него е намерен златен кръст, украсен със скъпоценни камъни. Такава ценност можела да принадлежи на много висш духовник. По тази причина някои предполагат, че може би тоба е неизвестният до този момент гроб на патриарх Евтимий и точно неговите мощи правят чудеса. Удивителното за това място е, че хора, които са се опитвали да копаят гроба и да откраднат ценностите от него, били сполетявани от лоши болести.

Една баба от съседното на Резбарци село Петлино разказва, че е била дете, когато българи от Беломорска Тракия са започнали да се заселват по тези земи. Бедни, дрипави хора са идвали, сякаш забравени от Бог. Но щом се заселили, бързо си стъпили на краката и мъките им свършили. Така хората вярват, че „падналият ангел” се отблагодарява на хората от околността, защото са го погребали с почести.

Очевидци твърдят, че всеки ден на мистериозния родопски гроб било истинско стълпотворение. Най-вече идвали хора от Северна България. Ритуалът за лекуване на децата бил по-скоро езически. Болното дете се слага на гроба. Бебетата са yвити в пелени, а по-големите сядат. Родителите им вземат от пръста и ги поръсват. Вземат от пръстта в бурканче и я занасят вкъщи, където пълнят коритото за къпане и слагат малко от тази пръст, за да използват енергийния заряд, който тя притежава. Дрешките, с които е било детето се оставят на святото място.

Снимка: tourism.kardzhali.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *