Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Вирендер Содхи препоръчва пречистващи билки срещу тромбофлебит

Тромбофлебит на дълбоките вени представлява възпаление и образуване на съсиреци в големите вени дълбоко в крака. Има два вида флебит – повърхностен и дълбок. 

д-р Вирендер Содхи
д-р Вирендер Содхи, лекар натуропат, специалист по аюрведа и директор на Американската школа по аюрведически науки в Белвю

Вената се възпалява и втвърдява до такава степен, че дори свиването на крака причинява силна болка. Вената може да се инфектира и да предизвика треска и висока температура.

При тромбофлебит трябва незабавно да потърсите лекарска помощ, защото може да получите кръвен съсирек, който да се откъсне, да стигне до сърцето или белите дробове и да ви убие. Лекарят веднага ще ви предпише медикаменти за разреждане на кръвта (антикоагуланти). При повърхностния флебит се получава възпаление на вена под повърхността на кожата. Това обикновено се получава, когато кръвният поток в разширените вени е бавен и започне да се образува съсирек. Въпреки че състоянието не е опасно, отидете на лекар, за да ви поставят точна диагноза. Специалистът вероятно ще ви препоръча да почивате с вдигнати крака и да налагате вената с влажни и топли компреси, за да облекчите болката и възпалението, и да вземате обезболяващи.

Това, което конвенционалната медицина няма да ви предложи, е цялостна профилактични стратегия срещу повърхностния флебит чрез укрепване на слабите вени. Но д-р Вирендер Содхи, лекар натуропат, специалист по аюрведа и директор на Американската школа по аюрведически науки в Белвю казва, че има начин да предотвратите новите пристъпи на повърхностния флебит. Профилактиката започва с пречистване на черния дроб.

АЮРВЕДИЧЕСКИ БИЛКИ: за пречистване на черния дроб

Аюрведически билки
Аюрведически билки

Възпалението на вените, което причинява флебит, е знак, че черният дроб не работи на пълни обороти от доста време, коментира д-р Содхи. Но каква е връзката между слабия черен дроб и възпалените вени? Задачата на вените е да връщат кръвта към сърцето, а после към белите дробове, където кръвта се освобождава от въглеродния двуокис и се зарежда с кислород, обяснява д-р Содхи. По пътя си кръвта спира в черния дроб, където се очиства от токсините. Но ако черният дроб вече е затлачен с токсини от мазни храни, замърсители и други източници, кръвта не може да достигне свободно до органа. Според д-р Содхи това предизвиква опасно връщане на кръвта обратно във вените на краката, които се разширяват и с течение на времето стените отслабват. Постепенно вените се увреждат до такава степен, че се възпаляват и дори инфектират, тоест заболяват от флебит.

Затова първата стъпка в превенцията на възпалителния флебит е да очистите черния дроб. Ще постигнете това с четирите билки за черен дроб: Eclipta alba, Terminalia arjuna, Picrorhiza kurrooa и Solanum nigrum.

Тези растения имат доказано добър резултат в пречистването на черния дроб и профилактиката на флебит. Изберете една от тези билки и следвайте препоръчителната дозировка.

МОРКОВИ и РЕПИЧКИ: зеленчуци чистачи на черния дроб

Морковите и ряпата са еликсир за черния дроб, защото подобряват потока на жлъчен сок. Всеки ден обогатявайте менюто си с няколко репички и моркови.

ПРАВИЛНА СТОЙКА: придърпайте стола

Другият начин да изчистите черния дроб е да придърпате стола – но без да сядате. Вместо това легнете по гръб на пода и вдигнете крака върху седалката на стола. По този начин кръвта се оттича от вените на краката към черния дроб. Правете това веднъж на ден и оставайте в тази поза 5 до 10 мин.

ГОТУ КОЛА: билка за възстановяване на еластичността

Билката готу кола
Билката готу кола

За да излекувате флебита, първо трябва да освободите черния дроб от конгестията и едва след това да се заемете с вените. Екстрактът от готу кола възстановява нормалната еластичност на вените и ги предпазва от възпаление. Потърсете готу кола под формата на капсули или тинктура и следвайте препоръчителната дозировка.

БОДЛИВ ЗАЛИСТ и БОРОВИНКА: тоник за вените

Двете растения са венотоници, тоест укрепват вените и намаляват възпалението. Три пъти на ден вземайте по 100 мг екстракт от бодлив залист (Ruscus aculeatus) като профилактика на флебита. Потърсете продукт със стандартизирано съдържание на 10% рускогенин – активната съставка на растението.

Вземайте по 160 мг екстракт от боровинка 3 пъти на ден, за да се предпазите от нови възпаления. Продуктът трябва да съдържа 25% от активната съставка антоцианозид.

ВИТАМИН Е: предпазва от образуване на сьсиреци

Витамин Е укрепва вените на краката и разрежда кръвта, предпазвайки от образуването на кръвни сьсиреци, казва д-р Содхи. Той препоръчва дневен прием от две дози по 400 IU витамин Е.

МАСАЖ: подобрява кръвообращението

Ако вашата диагноза е повърхностен флебит, който не крие опасност от образуване на кръвен съсирек, масажирайте краката един или два пъти на ден. Омесвайте внимателно, но настойчиво всеки крак от глезена нагоре до средата на бедрото. Целта е да изтласкате застоялата кръв от крака нагоре към кръвния поток и да облекчите натоварването на вените и влошаването на флебита.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *