Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АМБИКСОЛ / AMBIXOL

Съдържа амброксолов хидрохлорид, сорбитол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, глицерол, пропиленгликол, захарин натрий, лимонена киселина монохидрат, малинова есенция, вода

Предназначение

амбиксол
Сиропът амбиксол втечнява бронхиалните секрети и улеснява изчистването им

АМБИКСОЛ е течен продукт – сироп, с чиято помощ се втечнява гъст секрет в бронхите при възпалителни процеси на дихателните пътища. Втечняването улеснява отделянето и изхвърлянето на секретите; дишането се подобрява и кашлицата се облекчава.

Сиропът АМБИКСОЛ е подходящ при остри и хронични болестни процеси на дихателната система.

Как се приема

АМБИКСОЛ се приема по време на хранене. Дозата зависи от възрастта на потребителя; обикновено приемът продължава пет дни. По-продължително лечение с АМБИКСОЛ е възможно само по лекарско предписание.

Възрастни и деца над 12 години вземат три пъти дневно по 10 мл сироп за първите два-три дни от лечението. След това терапията продължава с редуцирани дози или два приема по 10 мл дневно.

Децата от 6 до 12 години приемат 2-3 пъти дневно по 5 мл, а тези от 2 до 6години – по 2.5 мл три пъти дневно.

Пациентите с чернодробни увреждания се считат за рискова група и могат да приемат по ½ от редовната доза за възрастни или за деца.

Възможни нежелани ефекти

Този лекарствен продукт може да предизвика кожни раздразнения и други алергични реакции, което е сигнал да се спре приемът му. В някои случаи може да се провокира стомашен дискомфорт, гадене и повръщане. Всяко смущение, което може да се свърже с приема на сиропа, налага консултация с лекуващия.

Симптомите главоболие, стомашен дискомфорт и диария могат да са причинени от компонента глицерол, ако сиропът се приема по-дълго време и във високи дози.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АМБИКСОЛ не се прилага при проявявана алергия към този медикамент или други съдържащи активния му компонент амброксолов хидрохлорид.

Бременни и кърмачки е добре да избягват този медикамент, тъй като липсват достатъчно данни за безвредността му. Допуска се прием в целевата група по преценка на лекар.

Пациенти с чернодробни и бъбречни увреждания могат да приемат само редуцирани дози от сиропа.

Деца до едногодишна възраст не трябва да приемат този медикамент; възрастовата група 1-2 години приема сиропа само по лекарска препоръка, като препоръчителната доза е индивидуално определена, но не повече от 10 мл за деня.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с негативен ефект върху здравето на пациента.

_________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за флакон от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *