ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЛКА-ЗЕЛЦЕР / ALKA-SELTZER

Съдържа ацетилсалицилова киселина, лимонена киселина, натриев бикарбонат, повидон 25, диметикон, калциев силикат, натриев докусат, натриев бензоат, захарин натрий, аромати

Предназначение

алка-зелцер
Алка-зелцер е нестероидно противовъзпалително

АЛКА-ЗЕЛЦЕР е нестероидно противовъзпалително средство; понижава температурата и обезболява. Повлиява състояния с лека до умерена болка и повишена температура.

Как се приема

АЛКА-ЗЕЛЦЕР ефервесцентни таблетки се приема след хранене; таблетките се разтварят в достатъчно вода, като за един прием се дават една или две таблетки според здравословния проблем. Между два приема на продукта трябва да има най-малко четири часа. Максималният прием е три пъти дневно.

АЛКА-ЗЕЛЦЕР може да се прилага без лекарски контрол не повече от четири дни. Ако в този срок не настъпи подобрение, консултацията с медицинско лице е задължителна.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АЛКА-ЗЕЛЦЕР може да провокира някои негативни за здравето на потребителя ефекти. Възможно е да има оплаквания от стомашен дискомфорт, болки, гадене и повръщане, киселини. Има вероятност от стомашни кръвоизливи, които са сигнализирани от болки и черни изпражнения. В такива случаи лечението с медикамента се прекратява и се прави контролно изследване за стойностите на хемоглобина.

В по-редки случаи се съобщава за главоболие, световъртеж, смущения в слуха и шум в ушите – обикновено при предозиране.

У някои пациенти се увеличава рискът от малки кръвоизливи – от носа или венците, при по-продължителна употреба или високи дози, водещи до забавено съсирване на кръвта. Тези симптоми могат да продължат до седмица след спирането на АЛКА-ЗЕЛЦЕР.

Има информация също за алергични реакции със задух, оток на гърлото и лицето, затруднено преглъщане и говор, кожни обриви. Всяко отклонение или симптом, свързан с приема на медикамента, е сигнал да се спре приема му и да се потърси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛКА-ЗЕЛЦЕР не бива да се приема при алергия към някой от съставните елементи.

Медикаментът е противопоказан за потребители с язва на стомаха или дванадесетопръстника, склонни към кръвоизливи или със забавено съсирване на кръвта, с бъбречна или чернодробна недостатъчност, лекувани с метотрексат или антикоагуланти.

Не приемайте АЛКА-ЗЕЛЦЕР, ако ви предстои операция.

АЛКА-ЗЕЛЦЕР не се препоръчва при деца до 12 години; добре е продуктът да се избягва при подрастващи, освен ако не е препоръчан изрично от лекар.

Този продукт не се прилага по време на бременност – първи и трети триместър. При кърмене е допустимо краткосрочно прилагане.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на АЛКА-ЗЕЛЦЕР увеличава риска от проява на странични ефекти. Става дума за антикоагуланти, кортизонови препарати, други нестероидни противовъзпалителни, дигиксин, антидиабетни лекарства, метотрексат и валпроева киселина.

АЛКА-ЗЕЛЦЕР отслабва ефекта на други лекарства, ако се приема едновременно с тях. Това са диуретици, медикаменти за понижаване на артелиабното налягане (АСЕ-инхибитори), лекарства за подагра – усилващи отделянето на пикочна киселина.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 10 ефервесцентни таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *