Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕМПЕРИН / EMPERIN

Съдържа бетахистинов дихидрохлорид, повидон, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, силициев диоксид, кросповидон и стеаринова киселина

Предназначение

емперин
Емперин помага при световъртеж и шум в ушите

ЕМПЕРИН е медикамент за лечение на Мениеров синдром. С помощта на този продукт се овладяват симптоми като замайване и световъртеж, шум в ушите, загуба на слуха.

Как се приема

Приемът на този медикамент става в дози и с продължителност, препоръчани от лекар. Стандартната доза варира от половин до една таблетка два пъти дневно. Медикаментът трябва да се приема по време на хранене. Необходимо е време – поне две седмици от началото на терапията, преди да се почувства подобрение на симптоматиката.

Неволното предозиране на ЕМПЕРИН може да провокира болки в корема, гадене, сънливост. Ако поетата доза е значителна е възможно да се получат сърдечни или белодробни усложнения; има данни и за припадъци.

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи приемът на ЕМПЕРИН може да провокира алергични реакции, изразяващи се в затруднено дишане или световъртеж.

Сред страничните ефекти от действието на медикамента са сочени главоболие, гадене и повръщане, болки в корема, подуване. Съобщавано е също за отоци на лицето и гърлото, копривна треска, сърбеж.

Ако тези или други симптоми се свързват с приема на ЕМПЕРИН, лечението с медикамента трябва да се прекрати и да се направи консултация с лекар. Някои състояния налагат бърза медицинска намеса.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕМПЕРИН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за пациенти с вид тумор на надбъбречната жлеза.

Лекуващият може да допусне лечение с ЕМПЕРИН на рискови пациенти при определени условия; те трябва да бъдат под постоянен контрол по време на лечението. Става дума за пациенти с астма, язва, копривна треска и ниско кръвно налягане.

ЕМПЕРИН не се препоръчва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки също са рискова група по отношение на ЕМПЕРИН. Лекуващият може да допусне приема на медикамента след като прецени баланса между очаквана полза и потенциален риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможно е взаимодействие на ЕМПЕРИН с антихистамини, ако пациентът е лекуван за сенна хрема или болест на пътуването. Възможното съвместяване на лекарствата трябва предварително да се обсъди с лекуващия.

ЕМПЕРИН може също да усили действието си, ако в същото време се приемат лекарства за паркинсонова болест или антидепресанти.

Медикаментът се предлага н таблетки от 8, 16 и 24 мг

_

Усреднена цена в аптеките – 14 лв за опаковка от 60 таблетки по 24 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *