Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С тези домашни методи ще забравите за мигрената

Мигрената се характеризира с пулсираща болка, обикновено се ограничава до едната страна на главата и трае от четири до 72 часа.

Симптомите може да са различни, но  най-често срещаните са – повишена чувствителност към светлина и звук, изтръпване на ръцете и краката, гадене и повръщане. Признаци като раздразнителност, глад, схващане, запек и честото прозяване може да се появят няколко дни преди началото на мигрената. В  75% от случаите има фамилна история. Смята се, че състоянието се причинява от промяна на количеството химикали в мозъка.

Потенцциални причини за появата на мигрена са: алергии, стрес, тютюнопушене, алкохол, силен шум, силни миризми, дехидратация, нередовен сън, лоша стойка, ниска кръвна захар и хормонални колебания.

С тези домашни средства можете да намалите симптомите, причинени от състоянието:

  1. Ябълков оцет
    Ябълковият оцет ще облекчи мигрената
    Ябълковият оцет ще облекчи мигрената

Ябълковият оцет помага за намаляване на болката, причинена от мигрена. Той помага и за детоксикация на

организма, контролиране на кръвната захар, регулиране на високо кръвно налягане, намаляване на болки в костите, подпомага загубата на тегло и други.

  • Добавете една супена лъжица органичен ябълков оцет в чаша вода, добавя се и една лъжица мед. Приемайте сместа ежедневно, за да облекчите мигрената.
  1. Плик с лед

Използването на лед е може би най-популярният домашен лек, за справяне с напрежението и главоболието. Студът има обезболяващ ефект.

  • Увийте няколко кубчета лед в чиста кърпа и я поставете на челото и / или задната част на врата си в продължение на 10 до 15 минути. Повторете, ако е необходимо.
  • Можете също да редуват топли и студени компреси за около 15 минути. За по-добри резултати, добавете етерични масла от лавандула и/или мента във водата за компреса.
  1. Мента

Противовъзпалителното свойство на мента помага за успокояване на нервите. Тя облекчава спазмите и има успокояващ ефект. Изследване, публикувано в международно издание за неврология, установява, че аромата на билката облекчава главоболието.

  • Пийте ментов чай няколко пъти дневно.
  • Можете да масажирате главата и врата, добавяйки етерично масло от мента и лавандула.
  1. Лют червен пипер

Лютият червен пипер е чудесен домашен лек за мигрена, тъй като стимулира кръвообращението и подобрява притока на кръв. Той съдържа капсаицин – съединение, което работи като естествено болкоуспокояващо.

  • Смесете половин до една чаена лъжичка лют червен пипер в чаша топла вода и изпийте. По желание можете да добавите малко лимонов сок и мед.
  1. Лайка

Лайката има противовъзпалително и успокояващо свойство, които помагат за облекчаване на мигрената. Редовно пиене чай от лайка също може да помогне за предотвратяване на проблема.

  • Запарете 2-3 супени лъжици сушени цветове от лайка в чаша топла вода за няколко минути. Можете да добавите малко лимонов сок и мед. Прецедете и пийте чая три или четири пъти дневно, докато симптомите на мигрената изчезнат.
  1. Джинджифил

Джинджифилът блокира производството на простагландините, които са химически вещества, стимулиращи мускулните съкращения. Повечето нестероидни противовъзпалителни средства, също действат чрез намаляване на производството на тези химикали.

  • Пийте чай от джинджифил няколко пъти през дневно, докато не облекчите симптомите.
  • Дъвчете малко парче от корен на джинджифил. Това ще облекчи симптомите като гадене и стомашните проблеми.
  1. Ветриче

Ветричето е ефективен домашен лек за мигрена, който е използван в продължение на векове. Билката съдържа съединение, наречено партенолид, което облекчава спазми в гладката мускулна тъкан и предотвратява възпалението. Той също така неутрализира простагландини, които са виновниците за болката и по този начин намаляват  симптомите.

  • Приготвя се билкова смес с по една чаена лъжичка от изсушена мента и листа на ветриче и се накисва в чаша топла вода за 30 минути. Прецежда се и се пие няколко пъти през деня.
  1. Масаж

Масажът помага да се облекчи главоболието. Той повишава отделянето на серотонин и и по този начин намалява честотата на мигрената.

  • Нежно масажирайте главата си с палец и показалец. Правете кръгови движения. Докато масажирате, имайте предвид, че има точки, като основата на черепа, средата на челото (между веждите) и слепоочието, които при правилен натиск облекчават болката.
  1. Ябълки

Яденето на ябълка, веднага щом се появят предизвестяващите признаци на мигрената, може да помогне за намаляване на болката. Освен това, изследвания показват, че миризмата на зелената ябълка облекчава състоянието и скъсява пристъпите.

  1. Кафе

Чаша силно кафе редуцира болката. Кофеинът съкращава кръвоносните съдове и блокира определени рецептори, които може да са причина за мигрената. За по-добър ефект добавете няколко капки прясно изцеден сок от лимон.

Внимание: Прекаленото количество кофеин може да влоши главоболието ви.

В допълнение към тези средства опитайте с упражнения, йога и медитация. Наспивайте се, пийте достатъчно вода и се хранете балансирано – намалете въглихидратите и увеличете протеините.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.