Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БГ кардиолог: Не купувайте тези неща за Коледа!

Кардиологът Сотир Марчев е категоричен, че безалкохолните напитки са вредни за организма и затова той препоръчва изобщо да не се купуват такива. Във връзка с повишеното пазаруване, което се очаква през декември за Коледа и Нова година, лекарят казва: “По-добре си купете някоя нова дреха, отколкото безалкохолни”. Д-р Марчев отбелязва, че през последните години рязко се е повишило потреблението на всякакви газирани напитки.

„Газираното причинява покачване на кръвното толкова, колкото и готварската сол”, бяха думите на медика пред БНТ.

Марчев обясни и за други храни и напитки, които от много хора са смятани за вредни.

“Трябва да се отбележи, че кафето например е плод. Никой няма доказателства, че тази напитка ни пречи. Но всеки организъм е различен и по различен начин понася кафето. Човек трябва да го пие с удоволствие. Ако не ви кефи, не се мъчете”, коментира той.

Д-р Сотир Марчев
Д-р Сотир Марчев

Според него вълшебната рецепта за всичко е умереността.

“Това е голямо човешко достойнство, но се притежава от малцина”, смята кардиологът.

На тези, които пият много алкохол, той препоръчва да намалят количеството. А тези, които изобщо не пият, да не започват.

Марчев каза още, че не всички хора задължително трябва да изберат растителните храни. За определена група са полезни и животинските.

„Плодовете, растящи около нас, са плод на изкуствена селекция. Те съдържат повече захар, отколкото в древността”, убеден е кардиологът.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “БГ кардиолог: Не купувайте тези неща за Коледа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *