ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХИДРАСЕК / HIDRASEC

Съдържа рацекадотрил, лактоза, царевично нишесте, магнезиев стеарат, силициев диоксид, оцветители, желатин

Предназначение

хидрасек
Хидрасек спира разстройството и съдейства за нормализиране на чревните функции

ХИДРАСЕК е ефикасно противодиарично средство; приемът му ограничава прекомерното отделяне на течности и соли от чревните стени при инфекциозни състояния. Така се регулира чревното съдържимо като количество, прекратява се загубата на течности и нарушаването на водно-солевия баланс вследствие на разстройството. Чревната перисталтика се успокоява и се създават условия за нормализиране на тонуса и функциите на тракта (framar.bg).

ХИДРАСЕК под формата на капсули е продукт, предназначен за възрастни. Разработени са и варианти за бебета и деца – сашета с подходящ грамаж и концентрация, които се прилагат при аналогични състояния в тези потребителски групи.

Как се приема

Капсулите ХИДРАСЕК се поглъщат цели, с достатъчно вода. При необходимост се приема една капсула – независимо в коя част на денонощието става това. След това лечението продължава с по три капсули дневно, които се приемат преди хранене. Лечението с ХИДРАСЕК трябва да даде резултат в рамките на не повече от една седмица.

При бебета и деца се прилагат разтворими форми на ХИДРАСЕК (дозирани сашета – 10 мг за бебета и деца под 3-годишна възраст, и 30 мг за деца). Продуктът може да се даде в бутилка с биберон. Дневната доза се определя от педиатър в зависимост от възрастта и килограмите на детето.

Възможни нежелани ефекти

Сред най-често споменаваните странични ефекти от лечение с ХИДРАСЕК се споменава главоболието. Възможно е също възрастни потребители да получат симптоми от рода на зачервяване и обриви, оток на лоцето, клепачите, устните и/или езика, сърбеж и уртикария.

При деца освен посочените симптоми е възможно да се провокира тонзилит – възпаление на сливиците.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХИДРАСЕК не се употребява при алергия към някоя от съставките на продукта.

Продуктът не се препоръчва при хронична диария, при изхождания с кръв и гной, причинени от антибиотично лечение. В такива случаи и ако диарията е придружена с често повръщане ХИДРАСЕК не бива да се приема; направете консултация със специалист.

Липсват достатъчно изследвания за безопасността на ХИДРАСЕК при потребители с тежки бъбречни и чернодробни увреждания. Ако се налага употребата му в тези потребителски групи, пациентите трябва да бъдат под медицински контрол.

Продуктът не е приложим при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма посочени взаимодействия с вредни последици за пациента.

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за опаковка от 10 капсули х 100 мг, или 18 лв за 16 детски сашета от 30 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *