Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво предизвиква паренето под гръдната кост

Искам да попитам вашите специалисти кога усещането за парене зад гръдната кост е болестно състояние? През последните няколко месеца усещам парене в гърдите, два-три пъти седмично. Какви изследвания трябва да си направя и към какъв специалист да се обърна за консултация?

Петър Красимиров – Свищов

Пирозата е болезнено чувство на парене в гърдите точно зад гръдната кост. Появява се, кога­то киселина от стомаха навлезе в хранопровода. Възможно е пироза­та повече от два пъти на седмица да се дължи на гастроезофагеален рефлукс. При това заболяване мус­кулите в края на хранопровода не се затварят достатъчно плътно, а това позволява на съдържанието на стомаха да се връща обратно, да рефлуктира в хранопровода и да дразни неговата лигавица.

Бременността, определени храни, алкохол, тютюнопушене и някои медикаменти могат да предизвикат пирозата. Особе­но важно е да се отстраняват причините, тъй като след време киселините увреждат хранопро­вода и водят до усложнения. Има лекарства, които се продават без рецепта, за облекчаване на болките, но ако симптомите не отминават, трябва да се потър­си квалифицирана медицинска помощ.

ВНИМАНИЕ!

Ако пирозата се съпътства от други симптоми, като например много силна болка в гърдите, маже да става въпрос за инфаркт. При съмнение за такъв проблем се търси незабавно медицинска помощ.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Какво предизвиква паренето под гръдната кост

  1. Pingback: Какво представлява гастроезофагеалния рефлукс? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *