ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това е най-добрият начин за предотвратяване на диабет тип 2

Домашно приготвената храна предпазва от развитието на диабет
Домашно приготвената храна предпазва от развитието на диабет

Знаем, че домашно приготвени ястия са едни от най-вкусните, но може и да се окаже, че са най-здравословни, съобщава DailyMail.

Проучване показва, че замяната на готовата храна за вкъщи с домашно приготвена намалява риска от развитието на диабет тип 2. Хората, които приготвят две от ястията си на ден намаляват риска от диабет с 13 %, в сравнение с хората, които се хранят с готова храна по-често.  Това е така, защото домашната храна спомага за поддържането на здравословно тегло. Тя има по-малко мазнини и не е преработена.  На свой ред, поддържане на здравословно тегло намалява риска от диабет тип 2.  От 1996 година до момента броят на хората, болни от диабет се е удвоил, а тези, диагностицирани болестта, са до пет пъти по-застрашени от развитието на сърдечни заболявания и инсулт.  Диабетът повишава и риска от слепота и нуждата от ампутация на краката.

Тези констатации са направени на база на две проучвания, продължили по 36 години, които са анализирали обяда и вечерята на близо 100 000 души. Близо 58 000 жени и 41 000 мъже са били анализирани.  Нито един от тези участници не са имали диабет, сърдечно-съдови заболявания или рак, когато започва изследването изследването. Учените не са разполагали с достатъчно информация, свързана със закуската на хората и са се фокусирали върху хранителните навици на обяд и вечеря.

Предишни изследвания са установили, че храненето в заведения и ресторанти, особено във веригите за бързо хранене, повишава теглото на децата и юношите. Новото изследване сочи, че домашно приготвените ястия предотвратяват голямо покачване на теглото на хората на средна възраст.

Д-р Генг Зонг, изследователна храненето в Харвард, заяви: „Тенденцията за хранене в с готова храна в САЩ се е увеличила значително през последните 50 години.“ И допълва: „В същото време, процентът на хората с диабет тип 2 също се е увеличил.“ „ Докато изследването не уточнят точния брой на домашно приготвените ястия, които трябва да се консумират е добре да се стараете те да бъдат повече.“, казва д-р Зонг.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.