Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сега е моментът: Направете тези неща и никога няма да качите килограми през зимата!

Когато е студено, ние хапваме по-калорични храни и се движим по-малко. Но кантарът бързо ни напомня, че ако не вземем мерки, нежеланите килограми ще продължат да се трупат по корема, дупето и бедрата ни… Ето как да запазим линията си.

Дайте приоритет на балансираното хранене!
След преяждане компенсирайте с детоксикация!

На следващия ден след по-обилно хапване задължително трябва да се освободите от излишните калории, като не добавяте нови в повече. Така ще дадете почивка на организма си и ще го пречистите. Опитайте например детоксикиращ ден от типа на: свеж плод или компот без захар и чай на закуска; зеленчуци и пълнозърнести храни без глутен на обяд (ориз, киноа…); лека храна като риба или бяло месо и зеленчуци на вечеря.

Олекотете класическите си ястия!
Приятните зимни семейни вечери могат да продължат да бъдат все така апетитни, но по-малко калорични, достатъчно е просто да направите някои малки промени. Например вместо бекон използвайте шунка, вместо със свинско гответе с телешко месо, вместо сметана в ястията си слагайте кисело мляко, вместо кашкавал хапвайте сирене и т.н. Не е трудно да се направи храната ни по-малко калорична, без при това да се налага да гладуваме. Кренвиршите и пушените гърди могат да бъдат заместени от рибено филе (от сьомга или бяла риба).

Хапвайте ядки и сушени плодове!
Шепа орехи, бадеми, лешници, шам фъстъци (не солени), стафиди… Това е идеалната междинна закуска, ако ви пригладнее между сутрешната закуска и обяда или между обяда и вечерята. Както и вечер преди лягане. Ядките и сушените плодове съдържат полезните мастни киселини Омега 3, нужни, за да преборим депресията през зимата и освен това, според многобройни научни изследвания, те помагат за регулиране на калорийния прием и стабилизират теглото.

отслабване
Как да не трупаме килограми през зимата?

Заложете на супите!
Те не само ни сгряват, но и благодарение на това, че са богати на вода и на фибри, пресичат апетита по естествен начин. Пригответе супата си, като заложите на цветни зеленчуци (цвекло, тиква, моркови…) и диуретични (праз, лук, магданоз, тиквички…) Помислете също за подправки и аромати, които ще подобрят вкуса, а за да придадете мекота, добавете една супена лъжица олекотена сметана или натрошено бяло сирене малко преди да сервирате.

Приемайте протеини!
На закуска: яйце, шунка, сирене. Може да намажете филийката си пълнозърнест хляб с топено сирене. Може да хапнете също някакво филе, риба или леща.
Възползвайте се от даровете на природата!

Опитайте приготвено от вас масло за отслабване!
Заложете на дрениращите етерични масла (кипарис, грейпфрут), които ще активират лимфопотока. Разграждащите мазнините етерични масла като от атласки кедър, розмарин, градински чай ще изгорят калориите. Стягащите масла като от розов гераниум и ниаули ще тонизират кожата. Изберете по едно от трите групи и разтворете 50 капки в 50 мл растително масло. Масажирайте се всеки ден!

Помогнете си с етерични масла!
Етеричните масла от цейлонска канела, ванилия и карамфил са известни с ефекта си да потискат апетита. Ако вдишвате аромата им няколко минути, това ще подлъже мозъка ви, благодарение на мощните им ароматни молекули и моментално ще понижи желанието ви за хапване. Затова, щом почувствате глад, преди хранене вдишайте аромата на една-две капки от едно от тези масла, капнати върху носна кърпичка или в инхалатор.

Погрижете се за настроението си, за да не изпитвате постоянно чувство за глад!
Непрекъснато нещо похапвате, защото лошото време ви потопява в мрачно настроение? Понижаването на нивото на серотонина, ключовият хормон на доброто настроение, е причината за това. Аминокиселината триптофан благоприятства производството на този хормон, който има ефект на антидепресант. Ще го откриете в храните, богати на протеини (яйца, риба, месо, пълнозърнести продукти…) или в банана. В случай на шеметно понижаване на настроението, вземете хранителна добавка на базата на L-триптофан, съчетана с витамин В6. Взимайте го към края на следобеда или вечер по време на хранене и никога не го съчетавайте с антидепресанти!

Продължете да се движите!
Ходете в студа! Термометърът показва температури под нулата? Въпреки това излезте да се поразходите на въздух: това принуждава метаболизма ви да работи на по-високи обороти, за да топли тялото ви и да поддържа температурата ви 37 гр. по Целзий. Резултатът: изгаряте от 3 до 7 % повече калории от обикновено. През цялата зима продължете да ходите пеша макар и малко – движете се енергично в парка или близката градинка.

Потете се повече!
Като се потите, се освобождавате от токсините, а топлината ускорява метаболизма ви, като хем се детоксикирате, хем отслабвате. За да се потите повече, ходете на фитнес, танци, сауна или парна баня. Във фитнес залата наблегнете на велоергометъра или на бягащата пътечка. Ако не си падате много по спорта, сауната ще свърши същата работа – посещавайте я два пъти седмично по 10-15 минути всеки път.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *