ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се отървете от главоболието? Нужна ви е само една кърпа!

С една хавлиена кърпа, съвсем малко свободно време и много желание лесно може да се отървете от главоболието

масаж кърпа Масаж на главата – това е най-добрия начин за подобряване притока на кръв към проблемната област. С масаж на главата се постига облекчаване на стреса, намаляване на болката и подобряване на настроението. Ние ви предлагаме техника, която ще ви помогне по-добре от таблетките – масаж на скалпа с помощта на хавлиена кърпа, която предварително сте усукали. Добре известен е един прост факт: в нервната тъкан на мозъка са открити рецептори, които са чувствителни на болка. Ако имате силно главоболие, това означава, че е налице дискомфорт в черепа, нервите, кръвоносните съдове, мускулите на шията, очите, в подкожната тъкан. Разширяване или стесняване на кръвоносните съдове на главата, промяна на вътречерепното налягане – това са основните причини за настъпване на главоболието. Масажът с кърпа е ефективен начин да се повлияе на кръвообращението в областта на главата и шията. Той помага за облекчаване на болка и дискомфорта. Освен това – масажът е нещо много, много приятно…

Как да си направим терапевтичен масаж на главата с кърпа?

1. Изберете подходящия кърпата – не прекалено дебела и не особено голяма. Сгънете я на две и я усучете във вид на спирала.

2. Може да започнете масажа от върха на главата, като слизате постепенно надолу.

3. Преместете кърпата върху шията, главата и раменете. Направете това ритмично, като движите усуканата кърпа достатъчно интензивно.

4. Направете процедурата от 3 до 5 минути – това стимулиране ще бъде достатъчно за облекчаване на лека болка. Ако болката продължава, починете 10 минути и направете повторение на масажа.

Релаксиращият масаж на главата с хавлиена кърпа помага за премахване на спазмите, които много често са причина за главоболието. Ако съчетаете тази терапия с един чай от мента, то удоволствието ще бъде двойно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *