ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо не бива да се режат прекалено навътре ноктите на краката?

Всяка малка раничка, която се появи върху краката, е като отворена врата за вредни микроорганизми и болестите, които те причиняват

nokat Рязането на ноктите на краката може да изглежда като нещо, което е достатъчно просто. Разбира се, колкото и елементарно да изглежда, това действие не бива да се прави небрежно.

Повечето хора не се нуждаят от специалист, който да се грижи за краката им. Изключение правят само болните от диабет. Те трябва да са сигурни, че ноктите на краката им ще бъдат изрязани правилно, за да се намали рискът от бъдещи проблеми с краката.

Когато се случи така, че ноктите на краката са изрязани прекалено навътре, това може да предизвика появата на така наречения врастнал нокът.

Какво е врастнал нокът? Нокът на крака не расте напред, а се впива в кожата на пръста и причинява сърбеж, подуване, болка. Ако не се вземат мерки, може да се получи инфекция. Най-често засегнат е палецът на стъпалото.

Врасналият нокът понякога се предава по наследство. Външни причини също могат да бъдат виновници за състоянието – неудобни, твърди или малки обувки, както и неправилно изрязване на ноктите. Особено вредни са моделите, които са стеснени в предната част и притискат пръстите един към друг. Травма на палеца е друга възможна причина. Подвиването на нокътя към кожата би могло да се получи след прекалено дълбокото му изрязване, когато е засегната и част от кожата. Затова не се престаравайте и не режете ъгълчетата на ноктите.

При болка вземете мерки и ще избегнете задълбочаването на проблема. По възможност останете вкъщи няколко дни, за да не се налага да обувате обувки, или пък носете такива, които не притискат засегнатото място. Помага накисването на стъпалото в топла солена вода за 15 минути. След това задължително трябва да се подсуши добре. Може да поръсите раничката със стипца, която действа дезинфекциращо, антибактериално, противовъзпалително и стягащо.

Друг вариант е да разтворите 1/2 ч.л. стипца в 250 мл преварена вода за компреси и промивки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *