ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесни методи за намаляване на пикочната киселина в ставите

Завишените нива на пикочна киселина могат да предизвикат подагра

Напоследък все повече хора попадат в плен на завишени нива на пикочната киселина в ставите, което може да доведе до подагра.

Можете да намалите нивата на пикочната киселина в ставите чрез природни средства, без да е необходимо да приемате медикаменти.
Всъщност пикочната киселина е отпадъчно вещество, което тялото изхвърля чрез уринирането.
Понякога обаче бъбреците не са в състояние да изхвърлят всичко ненужно и пикочната киселина се натрупва в ставите, което както вече споменахме може да доведе до подагра.

Опитайте се да намалите нивата на пикочната киселина в ставите чрез някой от следните изпитани природни методи:

Завишените нива на пикочна киселина могат да предизвикат подагра
Завишените нива на пикочна киселина могат да предизвикат подагра

Мед и лимон
Към един литър преварена вода добавете сока от 1 лимон и 1 ч.л. мед. Сместа трябва да се съхранява в стъклен съд. След като разбъркате съставките до пълното разтваряне на меда, приемайте по една чаена чаша веднъж дневно. Най-добре е приемът да става сутрин преди закуска.

Моркови
Редовното хапване на моркови ще ви помогне за поддържането на добро алкално ниво в организма. Можете да приемате както прясно изцеден сок от моркови, така и салата от моркови или под каквато и да било друга форма.

Целина
Целината също има мощен алкализиращ ефект.
Освен, че ще ви помогне да намалите нивата на пикочната киселина в ставите, тя ще повиши и имунитета ви, което я превръща в изключително полезен продукт на прага на зимата и предстоящата вирусна атака, пише framar.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *