ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знаете ли, че…Ананасът понижава холестерола!

Много неща понижават нивата на холестерола, но най-вкусното лекарство е ананасът! Високото ниво на холестерол може да доведе до мастни отлагания в кръвта и артериите, които предизвикват инфаркт, инсулт, диабет и високо кръвно налягане.

 

Ананас и сок
Ананас и сок

Характеристика

Ананасите са богати на витамини, минерали и хранителни вещества. Съдържанието на бромелаин в тях ги прави отлични за подпомагане на храносмилането и предотвратяване натрупването на излишни мазнини в тялото.

Функция

Учените са доказали, че бромелаинът от ананасите намалява прекомерната коагулация на кръвка, която се получава от запушване на артериите и бавното кръвообращение, причинени от високия холестерол.

Хранително съдържание

Ананасите са богати на витамин C, който е известен със своите антиоксидантни свойства. Така се предотвратява нарастването броя на свободните радикали, които са виновни за всички гадни болести, включително рак.

Ананасите не са само хранителен източник на многофункционалния бромелаин. Те са и с ниско съдържание на мазнини и калории, имат сладък, сочен и екзотичен аромат и са едни от най-здравословните налични храни.

Консумирайте ананаси, за да предотвратите образуването на кръвни съсиреци. Те могат да бъдат намерени във всякакъв вид – пресни, консервирани, стопроцентови сокове, а също и под хормата на капсули.

Освен това ананасът е богат на магнезий, който е необходим на тялото за изграждане на костите и съединителната тъкан. Само една чаша натурален сок от ананас ви осигурява 73% от препоръчителното дневно количество магнезий. Ананасът помага за растежа на костите при младите хора и укрепване на костите при възрастните хора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *