Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези храни ще подобрят зрението ви

очи-храненеПроучванията показват, че здравословното хранене може да намали риска от развитие на някои заболявания на очите, включително катаракта и дегенерация на макулата. На своя официален сайт д-р Оз представя списък с витамини,  които са от съществено значение за здравето на очите, както и няколко храни, в които се съдържат.

Витамин А

Морковите са известни със способността да подпомагат зрението, благодарение на високото си съдържание на витамин А. Този витамин е от съществено значение за добро зрение. Той предпазва роговицата на окото. Освен това, свежда до минимум развитието на кокошата слепота, глаукома, катаракта и дегенерацията на макулата. Ако случайно не сте фенове на морковите, може да набавите витамина от: спанака, чушките, сладките картофи и яйцата.

Витамин С

Този мощен антиоксидант е изключително популярен, когато стане въпрос за имунната ни система, настинките, стреса.  Витаминът може дори и да предотврати инсулт. Когато става дума за очите ни, витамин С може да помогне за понижаване на риска от развитие на катаракта. В много случаи, катаракта се развива с възрастта, така че важно да се приема в допълнителни количества, особено след  40 и повече години. Богатите на витамин С храни са чушките, тъмните зеленолистни зеленчуци, ягодите, лимоните и портокалите.

Витамин Е

Витамин Е помага за намаляване на риска от проблемите с очите, свързани с възрастта -дегенерация на макулата и катаракта. Витамин Е може да се намери в тъмните зеленолистни зеленчуци, чушките, ядките и растителните масла.

Лутеин

Лутеинът  действа като филтър на светлината и предпазва очите ни от вредните ултравиолетови (UV) лъчи на слънцето, както и от дегенерация на макулата. Телата ни не синтезират този витамин сами, така че е важно в менюто да се включат листни зеленчуци като алабаш, зеле, авокадо. Авокадото е чудесен източник на витамина лутеин, който е известен като „витаминът на очите.“  За да бъде усвоен от организма, лутеинът се нуждае от мазнини.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини помaгaт на очите ни по няколко начина, например – облекчават симптомите на синдрома на сухото око. Можете да си набавите необходимото количество омега-3 от рибата, лененото семе и орехите.

В наши дни е лесно да набавим на организма си хранителни вещества чрез здравословна диета. Изграждайки балансиран режим на хранене, включващ голямо количество плодове и зеленчуци, ще предотвратим заболяванията на очите и ще запазим доброто си зрение с години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.