Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛГЕЗАЛ / ALGESAL

Съдържа активните съставки салицилова киселина, диетиламин, миртекаин, както и етиленгликол моностеарат, течен парафин, цетилов алкохол, полиоксиетилен на бобровата мас, макрогол 300 стеарат, гликолизирани полиоксиетиленови глицериди, глицерол моностеарат, лавандинови вещества, солна киселина, вода

Предназначение

алгезал
С алгезал ревматичните болки се забравят

АЛГЕЗАЛ е медикамент за локално външно приложение – лек крем, който овладява ставни и мускулни болки, освежава и отпуска мускулната тъкан. Прилага се успешно при ревматични страдания, като постига бърз обезболяващ ефект.

Бързият ефект от действието на продукта се дължи на съчетанието от доказали ефективността си съставки като етерични масла от лавандула и евкалипт в допълнение към основния компонент – салицилова киселина.

Как се приема

АЛГЕЗАЛ се прилага външно: проблемната зона се намазва внимателно с малка доза от крема, който трябва да се втрие с леки движения до пълното му абсорбиране. Процедурата се повтаря два-три пъти дневно до отзвучаване на болката.

След прилагане измийте внимателно ръцете си, за да се предпазите от случаен контакт с очите или лигавици.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на АЛГЕЗАЛ може да провокира някои ефекти, за които следва да се консултирате с лекуващия. Регистрирани са сигнали за алергични реакции: сърбеж, зачервяване и обриви, затруднено дишане и преглъщане. При подобни симптоми лечението с АЛГЕЗАЛ се прекратява незабавно и се търси лекарска помощ.

При активно спортуващи, които са ползвали АЛГЕЗАЛ, е възможен положителен резултат на допинг контрол.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛГЕЗАЛ не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките. Предупреждението се отнася и за случаите с проявена алергия към други салицилати или медикаменти с аналогична активност, например аспирин.

Продуктът не е подходящ за деца под 7-годишна възраст.

Бременни и кърмачки могат да прилагат АЛГЕЗАЛ след консултация с личния лекар.

Медикаментът никога не се използва за открити и инфектирани рани, както и върху лигавици.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани лекарствени взаимодействия с вредни за здравето на потребителя последици. Не е желателна съвместната употреба на АЛГЕЗАЛ и друг продукт за локално външно приложение с аналогично действие.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 40 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *