Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

11-те тайни на хората, които никога не боледуват!

Нали не искате да „лепвате“ всяка хрема, която се появи около вас тази зима? Тогава правете като хората, които никога не се разболяват.

Сигурно в обкръжението ви има приятели или колеги, които не знаят що е грип. Доверете се на канадско проучване, което е установило какви са навиците, които предпазват успешно от вируси и бактерии.

1. Бирена мая
Всяка сутрин пийте чаша вода, в която е разтворена 1 ч.л. бирена мая. Дори когато сте на път, можете да поддържате този полезен навик. Бирената мая е отличен източник на витамини и минерали. Освен

бирена мая
Бирената мая е отличен източник на витамини и минерали

разтворена във вода, можете да я използвате поръсена в салатите, киселото мляко, супите и сосовете.

2. Нискокалорично хранене
Диетите, които се базират на намаляване на енергийната стойност на храната с 20-30%, обещават не само добра фигура, но и по-дълъг живот. Изследванията показват, че по-оскъдното хранене предпазва от сърдечносъдови заболявания, от диабет и може би от болестта на Алцхаймер.

3. Студени душове
В съзнанието ни те се свързват със спартанско възпитание в страни като Швеция и Германия. Може и да са неприятни като усещане, но са отлични за здравето и предпазват кожата от изсушаване. Има доказателства, че процедурите със студена вода повишават имунитета.

4. Кислородна вода
Промиването на носа с кислородна вода укрепва носната лигавица и убива микробите. Внимавайте обаче да не глътнете от нея и пазете дрехите си, тъй като тя има избелващ ефект.

5. Балансирано pH
Този показател за киселинността на организма трябва да е със стойност около 7,4. При повишена киселинност костите обедняват на минерали. Трябва да се избягва прекалената консумация на червени меса и захарни храни. Преминете на диета с плодове и зеленчуци, особено зелени зеленчуци. Намалете максимално преработените продукти.

6. Кисело мляко
70% от имунната система се намира в червата. Здравето на чревната лигавица може да се поддържа с помощта на лактобактерии под формата на хранителни добавки /в продължение на 12 седмици/ или като хапвате две порции натурално кисело мляко всеки ден.

7. Витамин D
Този ценен витамин активира белите кръвни телца (лимфоцити Т), които са нужни за производството на антитела, унищожаващи микробите. Яжте повече мазни риби – скумрия, сардина, аншоа. Жените в менопауза и възрастните хора имат нужда от по-голяма доза и трябва да приемат допълнително количество витамин D под формата на капки или ампули.

8. Приятели
Хората, които имат активен социален живот, са по-здрави в сравнение със самотниците. Приятелското обкръжение пази от депресия и повишава имунитета! Организирайте вечери, общи културни занимания, смейте се и бъдете искрени. Фалшът и прекалената куртоазия могат да бъдат много изтощителни.

9. Мед от манука
Той е тъмен на цвят, има по-силен вкус и по-изразени антибактериални качества от всички останали видове мед. Идва от Нова Зеландия и Австралия, където расте дървото манука, вид чаено дърво. В него има висока концентрация на метилглиоксал – растителна съставка с мощно противомикробно действие, пише сп. „Здравен журнал“. Учени са установили, че медът от манука е в състояние да спре дори развитието на златистия стафилокок. Други изследвания показват благотворното му действие срещу Хелиобактер пилори – причината за язвената болест на стомаха и дванадесетопръстника. През зимата се препоръчва приемът на 1-2 ч.л. дневно за превенция на грипа.

10. Дзен
Медитацията не отнема много време, а има голям ефект върху душевното състояние на човек. Всяка вечер отделяйте 5-10 минути за съзнателно дишане. То прогонва негативните мисли, които изтощават имунната защита.

11. 8 часа сън
Сънят е много важен за здравето, защото докато спим, зареждаме организма с енергия за идващия ден и новите изпитания. Осем часа е оптималната продължителност на съня, но има хора, които се възстановяват с по-малко. Важното е сънят да е качествен и отморяващ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “11-те тайни на хората, които никога не боледуват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *