Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Имате ли паякообразни вени? Прочетете как се лекуват с билки!

Паякообразните вени са по-малката версия на разширените вени и са причинени най-често от недобро кръвообращение.

Паякообразни вени
Паякообразни вени

Паякообразните вени, се наричат така защото представляват много тънки вени разположени непосредствено под кожната повърхност. Представени са от радиално разположени нишки произлизащи от централна част и така наподобяват формата на паяк.

Най-често засегнатите вени са тези в краката и ходилата и това се дължи на факта, че стоенето и ходенето увеличават налягането във вените на долната част на тялото.

При жените по време на бременност често се образуват подобни разширени венозни съдове. Други провокиращи фактори са прием на орални противозачатъчни средства, напреднала възраст, както и фамилна обремененост по отношение на разширени вени. В областта на лицето и носа тези съдове често са представени като червени или розови гроздове и появата им е зависима от прекаленото излагането на слънце.

Лечение

Има няколко домашни средства, които можете да опитате, за да се отървете от неприятните разширени вени. Нанесете няколко капки от хамамелис директно към кожата и втривайте по три пъти на ден. Това би трябвало да помогне вените да избледнеят след няколко седмици. Прекратете употребата, ако усетите алергия към хамамелис.

Нанасяйте крем с витамин К върху засегнатата област веднъж дневно в продължение на 2 до 8 седмици.

Вземайте 20 до 40 мг екстракт от черна боровинка три пъти на ден. Той стимулира образуването на нови капиляри и същевременно укрепва стените им.

Приемът на гинко билоба също може да помогне за избледняване на вените. Гинко билоба подобрява оксигенацията на тъканите и кръвообращението.

Витамин С и Е също могат да бъдат взети, за да се подпомогне по-бързото зарастване и подобряване на кръвообращението.

Гел от алое вера също може да се използва за успокояване на сърбежа и раздразнението от разширените вени.

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S – крем против разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *