ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекар предупреждава: Внимавайте с този вид мед, може да ви навреди!

Внимавайте с различните видове мед

Тъй като ползата от меда и неговите лечебни свойства са доказани безапелационно, на никой и през ум не му минава, че може и да навреди. Но не бързайте да се паникьосвате, става дума само за определени видове мед, а именно този, „направен“ от прашеца на растението рододендрон.

Случва се много рядко, но лекари посочват два случая, когато такъв сорт мед е оказал крайно негативно

мед
Д-р Угур Тюрк

въздействие на организма.

Д-р Угур Тюрк от болницата в турския град Измир, който лекувал необичайното отравяне, разказва, че нещастието се е случило с двама турски граждани – баща и син съответно на 68 и 27 години. Те били докарани в болницата с оплаквания от главозамайване и прилошаване.

По време на прегледа станало ясно, че освен горепосочените симптоми и при двамата възникнала аритмия. Оказало се, че и синът, и бащата са яли мед, произведен в черноморския регион на Турция – един от районите с най-развито пчеловъдство. Този регион именно е естествена среда за обитаване на два сорта от растението рододендрон.

А причината е, че в меда се съдържало веществото андромедотоксин – токсичен гликозид, който нарушава работата на клетъчните рецептори и действа „противоречиво“ на организма: отначало възбужда централната нервна система, а след това я потиска.

Такова състояние обаче е много опасно и може да доведе до летален изход, пише в. „Доктор“. Специалистите предупреждават, че не е желателно да изяждате наведнъж голямо количество мед, отначало опитайте малка порция, а след това, ако не възникнат никакви тревожни усещания, можете да си похапнете още.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *