Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Имате запек? Вижте при какви обстоятелства не трябва да използвате английска сол!

От пръв поглед използването на английска сол против запек изглежда като достатъчно лесна задача: Следвате инструкциите на пакета като смесвате малко количество английска сол във вода, пиете и изчаквате да подейства.

Английска сол при запек?
Английска сол при запек?

Но всъщност трябва да знаете, че магнезиевият сулфат (наименованието на химичното вещество за английска сол) никак не е безопасен! Някои хора въобще не могат да го вземат, а за всички важи, че с него не може да се прекалява, защото може да получите отравяне.

Магнезият в тялото се намира в един много деликатен баланс, при което дали е много или малко може да има сериозни проследици за здравето ни. Например хората, които страдат от диабет или бъбречни проблеми не трябва да приемат английска сол. Също така, ако имате хранително разстройство като анорексия или булимия или ако сте използвали други лаксативи през седмицата.

Взаимодействия с лекарства

Ако използвате английска сол като слабително, трябва да знаета дали не приемате лекарства, които могат да взаимодействат с него. Често предписваните лекарства като АСЕ инхибитори; противогъбични лекарства; антихистамини; много антибиотици и антивирусни лекарства; кортикостероиди; антипсихотични лекарства; някои сърдечни лекарства и дори аспирин не трябва да се използват с английска сол.

Алтернативи на английската сол

Лекарите обикновено препоръчват промени в диетата при запек. Вероятно сте чували познати съвети за увеличаване приема на фибри и прием и на течности. В действителност, има съвсем нови и модерни продукти, които са произведени от естествени природни вещества и са много полезни за организма и нямат никакви противопоказания.

Един такъв продукт е БОДИЛАКС, абсолютно безопасен и ефективен! Бодилакс съдържа: кори oт зърнастец, корени от ревен, листа от касия, плодове от резене, ленено семе, казанлъшка роза, плодове от анасон.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *