Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕНДОТЕЛОН / ENDOTELON

ендотелон
Ендотелон се грижи за устойчивостта и добрия тонус на вените и капилярите

Съдържа процианидолови олигомери, микрокристална целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, метакрилова киселина, натриев хидроксид, триетил цитрат, захароза, желатин, арабска гума, талк, восък, оцветители

Предназначение

ЕНДОТЕЛОН е медикамент от групата на т.н. венотоници: продуктът подобрява тонуса на вените, оптимизира тяхната здравина и еластичност. Въздейства положително върху капилярната мрежа, като увеличава издръжливостта на малките кръвоносни съдове.

Този медикамент се препоръчва при болки и тежест в краката, т.н. уморени крака, крампи, отоци, декубитус в начална фаза.

Как се приема

ЕНДОТЕЛОН се приема два пъти дневно – сутрин и вечер, преди хранене, в продължение на 20 последователни дни. Следват 10 дни пркъсване и отново 20-дневен прием по схемата 2х1 дневно. Терапията с ЕНДОТЕЛОН не бива да се провежда по-дълго от три месеца без лекарска консултация. Не превишавайте дозата в очакване положителният ефект да се прояви по-бързо!

Специалистите препоръчват приемът на ЕНДОТЕЛОН да се съчетае с двигателна активност, но без претоварвания; да се избягва продължителното стоене прав, увеличаване на теглото, консумация на алкохол, тютюнопушене, прекалена употреба на пикантни, мазни и пържени храни.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с ЕНДОТЕЛОН може да причини някои нежелани странични ефекти. Най-често става дума за алергични реакции: сърбеж, обриви и уртикария, фоточувствителност, екзема. Съобщавано е за затруднения при дишане и преглъщане, отоци на лицето и устните.

В редки случаи се проявяват стомашно-чревни проблеми: дискомфорт, спазми, гадене и повръщане, диария. Регистрирани са и състояния с главоболие.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕНДОТЕЛОН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Този медикамент не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не предприемайте самолечение с ЕНДОТЕЛОН, ако болестният симптом се проявява само в единия долен крайник, болката се появява внезапно само в единия крак, налице са признаци от рода на локално зачервяване и затопляне, втвърдяване. В такъв случай без отлагане потърсете лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

За да се избегне лекарствено взаимодействие с друг медикамент, паралелният прием с ЕНДОТЕЛОН трябва да бъде одобрено от лекуващия.

________

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за опаковка от 20 таблетки х 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *