Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП рецепти за предотвратяване на тромбози – вижте ги!

Тромбоза е медицински термин за кръвен съсирек. Дълбока венозна тромбоза обикновено се среща при големите вени. Дълбока венозна тромбоза може да предизвика болка и подуване в областта. Обикновено се наблюдава и зачервяване и чувствителност при допир.

За да предотвратите това състояние, можете да заложите на следните билкови рецепти:

Мехлем от жълта комунига

Пригответе 100 мл тинктура или 200 мл концентриран чай от жълта комунига. Сложете в тенджера 250 мл

жълта комунига
Билката жълта комунига

бадемово масло, 60 г пчелен восък и 60 г ланолин и затоплете на водна баня, докато всичко се разтопи напълно. Затоплете отделно тинктурата (или чая) и го сипете внимателно във восъчно-маслената смес. Затоплете отново, докато започне да къкри и водата се изпари, след което дръпнете от котлона.

Внимавайте маслото да не се нагорещи прекомерно, защото това ще навреди на растителните активни вещества. Оставете малко да поизстине и тогава сипете в чисти бурканчета с винтова капачка. При съхранение на хладно и тъмно място кремът издържа около шест месеца.

Лечебна баня с горска теменуга

Поставете в кана 50 до 100 г горска теменуга (цели стръкове с цветовете), залейте с 1 л кипяща вода и оставете да престои 30 минути. След това я сипете през сито в топлата вода във ваната.

Възможно е да се използва и преварка. Също така може да напълните една платнена торбичка с изсушени цветове от горска теменуга и да я закачите така, че да я облива горещата вода, с която пълните ваната.

Концентрирана лечебна баня с горска теменуга и оцет

Необходими продукти: 600 мл ябълков оцет, 600 мл дестилирана вода, 100 г горска теменуга. Смесете всичко и го загрейте внимателно до точката на кипене.

Дръпнете съда от котлона и го оставете да престои 12 часа. След това прецедете и сипете в шишета. Количеството е достатъчно за 3 бани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *